MedWatch

Sanofi og Glaxosmithkline bliver tildelt op til 2,1 mia. dollar til vaccine

Den amerikanske regering sender et stort milliardbeløb efter Sanofi og Glaxosmithkline til videreudviklingen af selskabernes vaccine, samt opsklaring af produktionen.

Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters / X00217

Medicinalselskaberne Sanofi og Glaxosmithkline har landet en aftale med den amerikanske regering på op til 2,1 mia. dollar.

Det skriver Sanofi i en pressemeddelelse fredag.

Over halvdelen af beløbet skal gå til videreudvikling af selskabernes vaccinekandidat, mens resten skal bruges på opskalering af produktionen, som skal ske i samarbejde med de amerikanske sundhedsmyndigheder.

I første omgang skal det munde ud i 100 mio. doser vacciner, mens USA har mulighed for at modtage 500 mio. doser yderligere på længere sigt.

"Den globale mangel på en vaccine mod covid-19 er massiv, og intet selskab vil være i stand til at efterkomme den globale efterspørgsel alene. Med vores partner GSK forventer vi, at vores fase 1/2 forsøg med den kombinerede adjuvante fremgangsmåde kan starte i september," siger Thomas Triomphe, der er direktør hos Sanofi Pasteur, i meddelelsen.

Det er den amerikanske regerings vaccine program mod covid-19 "Operation Warp Speeed", som leverer det svimlende beløb. Beløbet er det hidtil største, som vaccine-programmet har kastet af sig.

Programmet er blevet sat i søen af den amerikanske regering for at fremme udviklingen af vaccine og medicin mod coronavirusset. Målet er at udvikle 300 mio. sikre og effektive doser vacciner til januar 2021.

Tidligere har også blandt Novovax, Johnson & Johnson, Moderna og AstraZeneca modtaget penge fra warp speed-puljen.

Sanofi-aktien stiger 1,23 pct. på børsen i Paris, mens Glaxo-aktien stiger 2,1 pct. i det amerikanske formarked.

EU kæmper for at lande forhåndsaftaler om coronavacciner

Storbritannien bestiller coronavacciner hos Sanofi og GSK

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier