MedWatch

Storbritannien bestiller coronavacciner hos Sanofi og GSK

Britterne kan se frem til et lager af covid-19-vacciner fra GSK og Sanofi, hvis de to virksomheder får succes med at udvikle og få godkendt en, og landet har også sikret sig aftaler med flere andre vaccineudviklere.

Foto: Hartmut Boesener/VIA REUTERS / X80001

Storbritannien har underskrevet en aftale om at blive forsynet med op til 60 millioner doser af en mulig covid-19-vaccine, som medicinalselskaberne Sanofi og GlaxoSmithKline (GSK) forsøger at udvikle.

Der er endnu ikke godkendt nogen vaccine til behandling eller forebyggelse af covid-19, som er en åndedrætssygdom forårsaget af coronavirus. Indtil nu er over 659.000 mennesker døde med coronavirus på verdensplan.

De økonomiske betingelser i aftalen er ikke blevet offentliggjort.

Sanofi og GSK gik sammen om et vaccineprojekt i april. De to selskaber bekræfter i en erklæring, at en godkendelse af en vaccine er mulig i første halvdel af 2021, hvis kliniske data viser sig positive.

Storbritannien har været hurtige til at indgå aftaler om at få leveret vaccine, så snart den er udviklet og produceret.

"Det er fortsat en kendsgerning, at der ikke er nogen garantier. Men indtil videre er det vigtigt, at vi sikrer en hurtig adgang til en bred vifte af lovende kandidater til en coronavaccine," siger den britiske erhvervsminister, Alok Sharma.

I sidste uge indgik Storbritannien aftaler om 30 millioner doser af den eksperimentelle vaccine fra de to selskaber BioNTech og Pfizer og en principaftale om 60 millioner doser af Valnevas vaccine.

Dette kom efter tidligere indgået aftaler med AstraZeneca om produktion af 100 millioner doser af dets potentielle vaccine, som udvikles i et partnerskab med universitet i Oxford.

Storbritannien har dermed nu aftaler om 250 millioner doser potentiel coronavaccine.

EU kæmper for at lande forhåndsaftaler om coronavacciner

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier