MedWatch

Vaccineselskaber dropper på russisk nyhed

På bagkant af Vladimir Putins udmelding om, at Rusland har en vaccine klar mod covid-19, falder aktien hos en række amerikanske konkurrenter.

Foto: THE RUSSIAN DIRECT INVESTMENT FU/VIA REUTERS / X80001

I USA falder en række af de biotekselskaber, som er længst fremme med udviklingen af en coronavaccine, efter at Ruslands præsident Vladimir Putin tirsdag annoncerede, at landet har godkendt den første vaccine i verden mod covid-19.

Eksperter advarer dog mod for stor optimisme. Den russiske vaccine har ikke gennemgået et fase 3-studie endnu, og det er formentlig ikke sandsynligt, at den vil blive brugt i hverken USA eller Europa. En russisk vaccine viser dog, at det kan lade sig gøre at finde et virksomt middel.

Finansmagasinet Barron's hæfter sig også ved, at den russiske vaccine blot er blevet testet på 76 mennesker indtil nu. "A drop in the bucket", som det kaldes.

Alligevel lægger nyheden pres på flere af de amerikanske selskaber, som er steget kraftigt på at bevæge sig frem i udviklingen af en vaccine mod den pandemiske virus.

Novavax og Moderna, som begge har modtaget milliardstøtte fra den amerikanske regering for at udvikle en vaccine hurtigt, og som begge er i færd med fase 3-test, smider hver især 9,4 og 2,4 pct. Inovio smider 21,8 pct., og Biontech taber 3,4 pct.

 

Russisk coronavaccine møder kritik for at springe fase 3 over: "Uetisk"

Lægemiddelstyrelsen tager kontakt til Rusland om coronavirusvaccine

Putin: Rusland har en vaccine klar mod covid-19

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier