MedWatch

Putin: Rusland har en vaccine klar mod covid-19

Ruslands præsident Vladimir Putin håber, at Rusland snart kan begynde masseproduktion af vaccinen, der er blevet godkendt af de russiske sundhedsmyndigheder, men ikke har bestået fase 3-studier.

Foto: Sputnik Photo Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Rusland har produceret den første vaccine mod covid-19, der er blevet godkendt af russiske sundhedsmyndigheder.

Det hævder præsident Vladimir Putin ifølge Reuters.

"I morges (tirsdag, red.) for første gang i verden er en vaccine mod den nye coronavirus blevet registreret i Rusland," siger præsidenten i et tv-transmitteret videoopkald til sine ministre tirsdag formiddag.

Vladimir Putins egen datter skal ifølge præsidenten allerede være vaccineret med midlet.

Præsidenten håber, at Rusland snart kan begynde at masseproducere vaccinen.

Den påståede vaccine er ifølge præsidenten udviklet på Gamaleya-instituttet i Moskva. Forud er gået mindre end to måneder med forsøg på mennesker.

I øjeblikket kæmper forskere over hele verden for at udvikle en vaccine mod coronavirusset, der foreløbig har smittet over 20 millioner mennesker på verdensplan.

Fast besluttet på at vinde kapløbet

At Rusland allerede nu hævder at have udviklet en vaccine illustrerer, hvor fast besluttet Rusland er på at vinde kapløbet.

Det har dog også udløst bekymringer om, at Rusland prioriterer national prestige over videnskab og befolkningens sikkerhed, skriver Reuters.

Vladimir Putin forsøger dog tirsdag at forsikre alle om, at den russiske vaccine lever op til alle krav.

"Jeg ved, at den (vaccinen, red.) virker meget effektivt og skaber stærk immunitet. Og jeg gentager, den har bestået alle nødvendige kontroller," siger han.

Midlet er foreløbig blevet godkendt af det russiske sundhedsministerium, men har ikke været afprøvet i fase 3-studier. Nu følger fase 3-studier, der omfatter tusindvis af deltagere.

I første omgang vil sundhedspersonale, der behandler coronapatienter i Rusland, få tilbud om at blive vaccineret med det nye middel.

Det siger en kilde med kendskab til sagen ifølge Reuters.

Efterretningstjenester: Rusland hacker sig til data om coronavaccine

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier