MedWatch

Abbvie opgiver patentrettigheder til mulig corona-kur

Abbvie er den første store medicinalvirksomhed, som fralægger sig retten til at tjene penge på et stof, der måske kan bruges til behandling af covid-19.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Abbvie opgiver patentrettighederne til et kombinationspræparat, der undersøges som potentiel coronavirusbehandling.

Det skriver Financial Times.

Abbvie er den første store medicinalvirksomhed, som fralægger sig retten til at tjene penge på et stof, der kan bruges under pandemien.

Selskabet opgav patentrettighederne i sidste uge, efter Isreal forsøgte at få en tvangslicens på kombinationspræparatet.

Ifølge Financial Times har Isreal ikke umiddelbart fået godkendt tvangslicensen, men har fået tilladelse af Abbvie til at købe et kopipræparat.

Kombinationspræparatet kaldes Kaletra og har samme antivirale midler, som normalt bliver anvendt til at behandle hiv-patienter.

Lige nu bliver Kaletras virkningsgrad overfor corona-patienter undersøgt i flere kliniske forsøg, heriblandt et forsøg af Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Selvom Kaletra er en mulig kandidat til en behandling mod virusset, er der stadig meget usikkerhed forbundet med præparatet, da de kliniske forsøg viser forskellige resultater.

Ifølge Ellen 't Hoen, som er direktør for den amerikanske organisation for lægemiddellove og politik, gjorde Abbvie det rigtige, men patentopgivelsen kan endnu ikke sikre corona-patienter.

"Det viser først og fremmest foranstaltningens magt. Fordele vil være tydelige for mennesker, der lever med hiv, fordi medicinsk levering nu er mulig overalt i verden. Præparatets anvendelighed i forhold til Covid-19 skal stadig demonstreres," siger hun til avisen.

Første patient i studie med coronavaccine: "Jeg er så glad for, at jeg kan gøre noget"

Abbvie og J&J sender midler til Kina mod coronavirus – MSD, Gilead overvejer indsats

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier