Ny biotekfond sikrer 16 pct. afkast på under et år

Regulatorisk medvind til lægemidler skaber solide aktieafkast og nedbringe risiko i biotekaktier, mener kapitalfond, der kun satser på selskaber med særlig FDA-status, og som har skaffet sine investorer et afkast på 15,8 pct.
Foto: Orphazyme/PR
Foto: Orphazyme/PR

Den danske formueforvalter Advice Capital har bygget en fond op, der har et fast fokus på virksomheder, der opnår den særlige status i godkendelsesprocessen hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, som kaldes Breakthrough Therapy Designation.

Fonden hedder "Breakthrough Biotech," og den spreder investeringer i samlet 31 medicinalselskaber, som spænder fra små biotekhåb til store medicinalselskaber; typisk med en investeringshorisont mellem tre og syv år.

Det skriver Børsen.

Fonden har eksisteret siden maj 2019 og sikrede fondens investorer 15,8 pct. i afkast ved udgangen af det sidste aktieår på trods af, at man ikke nåede med på væksttoget i Orphazyme.

"Investering i biotek er make it or break it. Vi udvælger nøgternt biotekselskaberne, efter at de har fået breakthrough-status og har et skarpt blik på virksomhedens finansielle udvikling. På den måde minimerer vi meget af den risiko, der ellers er inden for investering i biotekaktier," siger Peter Hildebrandt, der er porteføljemanager i fonden og partner i Advice Capital.

I november fik det danske biotekselskab Orphazyme den såkaldte Breakthrough Therapy Designation fra FDA på deres lægemiddelkandidat arimoclomol, og siden 19. november er kursen i Orphazyme steget med 94,2 pct.

Senere i december fik selskabet oven i hatten også en såkaldt fast track-status til arimoclomol fra FDA og fik dermed en række yderligere fordele i den videre udvikling af lægemiddelkandidaten mod muskelsvindssygdommen sIBM, som dækker over det engelske navn sporadic inclusion body myositis. Men en fast track-status i hånden får Orphazyme hyppigere møder med FDA undervejs i udviklingen, ligesom at midlet nu er kandidat til at få fremskyndet godkendelsesprocessen, når selskabet i andet halvår af 2021 forventer at indsende en godkendelsesansøgning for midlet i indikationen.

Orphazyme skyder op på børsen og slår kursrekord

Orphazyme får amerikansk særstatus i endnu en indikation

Orphazyme fortsætter kursridt: Er steget 40 pct. på to uger

Orphazyme får FDA-særstatus til hovedkandidat  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også