MedWatch

Ny biotekfond sikrer 16 pct. afkast på under et år

Regulatorisk medvind til lægemidler skaber solide aktieafkast og nedbringe risiko i biotekaktier, mener kapitalfond, der kun satser på selskaber med særlig FDA-status, og som har skaffet sine investorer et afkast på 15,8 pct.

Foto: Orphazyme/PR

Den danske formueforvalter Advice Capital har bygget en fond op, der har et fast fokus på virksomheder, der opnår den særlige status i godkendelsesprocessen hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, som kaldes Breakthrough Therapy Designation.

Fonden hedder "Breakthrough Biotech," og den spreder investeringer i samlet 31 medicinalselskaber, som spænder fra små biotekhåb til store medicinalselskaber; typisk med en investeringshorisont mellem tre og syv år.

Det skriver Børsen.

Fonden har eksisteret siden maj 2019 og sikrede fondens investorer 15,8 pct. i afkast ved udgangen af det sidste aktieår på trods af, at man ikke nåede med på væksttoget i Orphazyme.

"Investering i biotek er make it or break it. Vi udvælger nøgternt biotekselskaberne, efter at de har fået breakthrough-status og har et skarpt blik på virksomhedens finansielle udvikling. På den måde minimerer vi meget af den risiko, der ellers er inden for investering i biotekaktier," siger Peter Hildebrandt, der er porteføljemanager i fonden og partner i Advice Capital.

I november fik det danske biotekselskab Orphazyme den såkaldte Breakthrough Therapy Designation fra FDA på deres lægemiddelkandidat arimoclomol, og siden 19. november er kursen i Orphazyme steget med 94,2 pct.

Senere i december fik selskabet oven i hatten også en såkaldt fast track-status til arimoclomol fra FDA og fik dermed en række yderligere fordele i den videre udvikling af lægemiddelkandidaten mod muskelsvindssygdommen sIBM, som dækker over det engelske navn sporadic inclusion body myositis. Men en fast track-status i hånden får Orphazyme hyppigere møder med FDA undervejs i udviklingen, ligesom at midlet nu er kandidat til at få fremskyndet godkendelsesprocessen, når selskabet i andet halvår af 2021 forventer at indsende en godkendelsesansøgning for midlet i indikationen.

Orphazyme skyder op på børsen og slår kursrekord

Orphazyme får amerikansk særstatus i endnu en indikation

Orphazyme fortsætter kursridt: Er steget 40 pct. på to uger

Orphazyme får FDA-særstatus til hovedkandidat  

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier