Orphazyme fortsætter kursridt: Er steget 40 pct. på to uger

Orphazyme har massiv medvind og er på under to uger steget med mere end 40 pct.
Foto: Orphazyme/PR
Foto: Orphazyme/PR
AF RITZAU FINANS

Aktien i Orphazyme er i medvind i øjeblikket og er på mindre end to uger tordnet i vejret med over 40 pct.

Opturen startede for små to uger siden, da det kom frem, at selskabet var blevet tildelt såkaldt Breakthrough Therapy Designation hos sundhedsmyndighederne i USA for midlet Arimoclomol til behandling af den livstruende sygdom Niemann-Pick Disease Type C (NPC).

NPC er en arvelig sygdom, og Breakthrough Therapy Designation er et program, der skal fremskynde udvikling og gennemgang af lægemidler til behandling af alvorlige eller livstruende sygdomme i tilfælde, hvor foreløbige kliniske beviser peger på, at lægemidlet kan give væsentlige forbedringer i forhold til den tilgængelige terapi.

Orphazyme venter at indsende ansøgning om godkendelse af Arimoclomol til behandling af NPC til de amerikanske sundhedsmyndigheder i løbet af første halvår af 2020.

Da nyheden om hastebehandlingen blev offentliggjort, steg aktien med 14 pct. til 58,20 kr. - og siden er den fortsat op til torsdagens lukkekurs på 72,20 kr.

Trods opturen for aktien se seneste uger ligger kursen dog lavere end de 80 kr., som var prisen i forbindelse med selskabets børsnotering tilbage i november 2017.

Zealand-storaktionær overvejer at investere i Orphazyme

Orphazyme får FDA-særstatus til hovedkandidat  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også