MedWatch

Warren Buffett investerer 1,3 mia. kr. i Biogen i sjældent bioteksats

Investeringsselskabet Berkshire Hathaway, som tilhører den berømte investor Warren Buffett, har købt Biogen-aktier for 1,3 mia. kr.

Warren Buffett er kendt for sine langsigtede aktieinvesteringer. Foto: Nati Harnik / AP / Ritzau Scanpix

Det amerikanske biotekselskab Biogen skabte heftig debat i oktober, da selskabet annoncerede, at det ville sende sit Alzheimers-middel aducanumab til godkendelse hos FDA, selvom det syv måneder tidligere havde afbrudt afgørende studier med midlet.

En mand, der tilsyneladende tror på selskabets Alzheimers-genopstandelse, er den kendte langsigtede investor Warren Buffett.

Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway har købt aktier for 192 mio. dollar (1,3 mia. kr.) i Biogen, skriver branchemediet Fiercepharma, der henviser til en indberetning til det amerikanske børstilsyn.

Berkshire Hathaway foretog milliardsatset i slutningen af 2019, fremgår det.

Biogen omsatte for 99,5 mia. kr. sidste år og selskabets bedst sælgende lægemiddel er sklerosemidlet Tecfidera, der solgte for 30,7 mia. kr. over året.

Det er ifølge Fiercepharma en sjældenhed, at Warren Buffet og Berkshire Hathway investerer i medicinal- og biotekselskaber. Warren Buffett har dog også købt en milliardpost i Teva, hvor den berømte aktiehandler har udvist tiltro til topchef Kåre Schultz' turnaroundplan.

Biogen genopliver droppet Alzheimers-middel – aktien stiger 35 pct.

Biogen forsvarer omdiskuteret genoplivning af Alzheimers-middel – læger i tvivl

Eli Lilly afviser at genoplive Alzheimers-middel efter Biogens overraskelse

Analytiker sår tvivl om Biogens genoplivede Alzheimers-middel: Vil ikke blive godkendt

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier