MedWatch

DR Congo starter ny offensiv mod ebola med J&J og Bavarians vaccine

Efter et par måneders tilløb, gør myndighederne i DR Congo nu klar til i november at starte ebola-vaccinationer med Johnson & Johnson og Bavarian Nordics vaccine mod sygdommen.

Foto: BAZ RATNER / REUTERS /RITZAU SCANPIX

Tidligere på året lød det, at myndighederne i den Demokratiske Republik Congo ville tage ebola-vaccinen fra Johnson & Johnson og Bavarian Nordic i brug, og nu lyder det, at de første vaccinationer vil ske i starten af november.

Det skriver Reuters.

De første 500.000 doser af vaccinen skal ifølge planen ramme DR Congo i løbet af næste uge - det forlyder ikke, hvor mange doser yderligere, som Johnson & Johnson kan eller vil levere efterfølgende.

Den nye vaccine skal komplementere Mercks vaccine mod sygdommen, som har været i brug siden begyndelsen af udbruddet for mere end et år siden - indtil videre er 225.000 personer blevet vaccineret med den.

I modsætning til Mercks vaccine skal patienterne vaccineres af to omgange, når de får Johnson & Johnsons vaccine. Det har været en af årsagerne til, at de congolesiske myndigheder har været skeptiske overfor at tage den i brug, idet epidemien er fokuseret i et område med dårlig infrastruktur, både fysisk og registreringsmæssigt, hvilket kan gøre administrationen af genvaccinationen vanskelig.

Ikke desto mindre har udbruddet fortsat med at sprede sig - mere end 2100 personer er døde indtil videre - og myndighederne har derfor set sig nødsaget til at se på alternativer til Mercks vaccine.

Vaccinationerne vil begynde i millionbyen Goma, som ligger klods op af Rwanda, hvorefter man gradvist vil bevæge sig ind i andre områder.

Congo tager ebola-vaccine fra J&J og Bavarian i brug

Myndigheder har held med to nye ebola-midler i DR Congo

Ebola spreder sig til to andre byer i DR Congo

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier