MedWatch

Myndigheder har held med to nye ebola-midler i DR Congo

Studier med to eksperimentelle lægemidler mod ebola viser så gode resultater, at myndighederne nu vil tilbyde dem til alle personer ramt af ebola i DR Congo.

Ebola-epidemien i DR Congo er netop gået ind i sit andet år, og har indtil videre kostet næsten 1900 personer livet. | Foto: BAZ RATNER/REUTERS / X02483

To nye lægemidler har givet håb blandt lægerne, der behandler ebola-ofre i Den Demokratiske Republik Congo. Begge midler, et fra Regeneron (REGn-EB3), og mAB114 fra USA' NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), har reduceret dødsraterne blandt forsøgsdeltagerne.

Det skriver Reuters.

Resultaterne er også markant bedre end dem, som er blevet opnået for midler fra Mapp Biopharmaceuticals og Gilead, der også er blevet testet under den ebola-epidemi, som nu har hærget i det vestlige DR Congo i mere end et år.

Dødsraten for patienter, der modtog Gilead- eller Mapp-midlet var i omegnen af 50 pct., mens der i studiet for Regeneron-midlet kun var 29 pct. af patienterne der døde. For NIAID-midlet var der 34 pct. der døde. For patienter med lave niveauer af ebola-virus i blodet (altså tidligt i deres sygdomsforløb) var overlevelsesraten endnu højere.

Som følge af de nye resultater vil Gilead og Mapps midler nu blive droppet, siger Anthony Fauci, direktør for NIAID, og en af lederne bag studierne. I stedet vil de to nye behandlinger blive tilbudt til alle personer smittet med ebola i DR Congo.

GSK opgiver ebola-vacciner og giver dem væk

Uganda indleder stort forsøg med Janssens ebolavaccine

DRCongos sundhedsminister går af i protest – kan åbne døren for Bavarians ebolavaccine  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier