MedWatch

Biogens forskningschef forlader skuden efter Alzheimers-fiaskoer

Ligesom mange andre selskaber har Biogen fået hårde slag i jagten på en behandling mod Alzheimers, og nu forlader forsknings- og udviklingschefen selskabet efter selskabets seneste Alzheimers fiasko.

Foto: Brian Snyder / Reuters / Ritzau Scanpix

Biogen bliver i oktober en forsknings- og udviklingsdirektør fattigere.

Michael Ehlers har nemlig valgt at forlade sit job til fordel for stillingen som videnskabelig direktør hos life science fonden Apple Tree, og topposten hos biotekselskabet Limelight Bio.

Det skriver Fiercebiotech.

Hos Biogen overtager medicinsk direktør Alfred Sandrock Michael Ehlers pligter, og mens Biogens topchef Vousantos roser Michael Ehlers indsats og det neurologihold, han har sammensat, så er det med to markante fiaskoer i ryggen, at han forlader selskabet.

Virksomheden har inden for ganske kort tid måttet sløjfe to potentielle Alzheimers behandlinger, adacanumab og elenbecestat, efter skuffende resultater i fase 3. Fiaskoer i Alzheimers er ikke noget nyt, da sygdommen er notorisk svær at udvikle behandlinger imod - ifølge Fiercebiotech er 99 pct. af Alzheimers studier gået galt inden for de seneste 15 år - men de har ramt Biogen hårdt, da midlerne faktisk var blevet hypet en hel del efter lovende fase 2-resultater.

Dertil kommer også en fiasko i idiopatisk lungefibrose for kort. Så lige for øjeblikket er muskelsvindsmidlet Spinraza selskabets største succes, mens virksomheden også har haft travlt med at lave opkøb, mest nævneværdigt Nightstar, som Biogen købte for 900 mio. dollar.

Biogen og Eisai skrotter endnu en Alzheimers-kandidat i fase 3

Biogen går på opkøbsjagt efter Alzheimers-fejlslag

Alzheimers-fiasko slettede 176 mia kr fra Biogen og Eisais markedsværdi

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier