MedWatch

Teva-aktien falder 10 pct. efter Purdues mulige millardforlig

Aktien i Kåre Schultz' israelske medicinalselskab Teva faldt kraftigt på nyheden om, at Purdue Pharma har tilbudt at betale 80 mia. kr. i forlig i de verserende opioidsager i USA. Det skete en dag efter, at Teva-aktien ellers steg på grund af en opioidsag.

Tevas aktie bliver i øjeblikket sendt på rutsjebanetur, hver gang der sker en udvikling i sagen om den amerikanske opioidkrise.

Blot en dag efter, at Tevas aktie fik et løft af en mildere end ventet straf i en opioidsag, er aktien igen nede i sølet på grund af en anden opioidsag.

Teva faldt 10 pct. på børsen i New York tirsdag aften, da amerikanske medier skrev, at opioidproducenten Purdue Pharma har tilbudt 80 milliarder kr. for at lukke alle sager om selskabets rolle i den amerikanske opioidkrise.

Teva står selv anklaget af en række amerikanske delstater for at have bidraget til opioidkrisen og indgik i maj et forlig på 560 mio. kr. med delstaten Oklahoma i den første af de mange sager.

I løbet af mandag og tirsdag steg Tevas aktie ellers med netop cirka 10 pct., da et tredje medicinalselskab involveret i opioidkrisen – Johnson & Johnson – blev idømt en bøde på 572 mio. kr. i Oklahoma, hvilket var markant mindre, end investorer og analytikere havde frygtet.

Den lettelse er nu erstattet af utryghed, og Tevas danske topchef Kåre Schultz må endnu engang sande, at aktien er gået i dørken.

Teva-aktien har mistet 86 pct. af sin værdi på tre år og er alene i år faldet 56 pct.

Purdue tilbyder forlig på 80 milliarder kr. i retssager om opiodkrisen i USA

Teva og Johnson & Johnsons aktier stiger efter milliardbøde i opioidsag

Johnson & Johnson taber opioid-retssag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier