MedWatch

Eli Lilly scorer gevinst i kampen mod migræne-konkurrenter

Både Teva og Amgen var før Eli Lilly, da det kom til at lancere deres midler mod migræne, men nu kan sidste selskab på pletten, Eli Lilly, fremvise resultater, der kan hjælpe i kampen om markedsandelene.

Foto: RITZAU SCANPIX / AP / DARRON CUMMINGS

Teva, Amgen og Eli Lilly har alle inden for relativt kort tid af hinanden formået at lancere nye injektionsmidler mod migræne, og nu står kampen om, hvem der kan få den største markedsandel. Og Eli Lilly har netop fremlagt nye studie-resultater for lægemidlet Emgality, som kan give dem et boost i kampen om kunderne.

I det nye studie medvirkede 492 personer, som ikke har haft gavn af to tidligere præventive behandlinger for episodisk klyngehovedpine. Hos dem har Emgality i gennemsnit skåret 4,1 migrænedage ud af kalenderen mod 1 dag for patienterne, der tog placebo. I gennemsnit havde deltagerne 13,4 migrænedage per måned.

Også på de sekundære effektmål levede Emgality op til målsætningen.

Eli Lillys migrænsemiddel blev godkendt i september sidste år som det sidste, og kæmper stadig med salgsrater, der halter efter både Tevsa Ajovy og Amgens Aimovig. Alle tre midler har dog været udskældt på grund af høje priser, hvilket har fået flere af de amerikanske forsikringsselskaber og medicinindkøbere til at lægge pres på selskaberne i prisforhandlingerne.

I andet halvår af 2018 fremlagte flere amerikanske forsikringsselskaber særlige krav, som patienterne skulle leve op til, før de ville betale for behandling med Amgens Aimovig, og i februar afviste medicinindkøberen OptumRx at sætte Teva på listen over tilskudsberettigede behandlinger med henvisning til midlets pris.

Novartis og Amgen i juridisk slagsmål om migrænemiddel

Teva bliver afvist af endnu en amerikansk indkøbsgigant 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier