MedWatch

Stor medicinindkøber vil ikke dække Tevas migrænemiddel

Mens den store, amerikanske pharmacy benefit manager Express Script gerne vil dække Amgen og Eli Lillys nye migræneprodukter efter en prisforhandlingsrunde, må Tevas nye præparat se sig ekskluderet fra listen over godkendte produkter.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Den største af USA's pharmacy benefit managers (PBM'er) Express Scripts har efter prisforhandlinger med Amgen, Eli Lilly og Teva valgt at sætte kun Amgen og Eli Lillys nye migrænemidler på listen over produkter, de vil dække.

Det skriver Reuters.

PBM'er er selskaber, der forhandler priser med medicinalselskaber og udarbejder tilskudslister for sundhedsplaner fra forsikringsselskaber, og Express Scripts dækker adskillige mio. af amerikanerne. Som sådan er Teva netop blevet udelukket for en stor del af markedet, en rigtig dårlig nyhed for det israelske selskab, da medicinen, Ajovy, er sat til at være et af de midler, som skal være med til at løfte koncernens vækstrater i takt med, at midler som det storsælgende sklerosemiddel Copaxone kommer under et voksende pres fra generiske konkurrenter.

Som sådan faldt Tevas aktiekurs også mere end 4 pct. på baggrund af nyheden.

Tevas Ajovy, Amgens Aimovig og Lillys Emgality er alle sammen blevet godkendt inden for få måneder af hinanden, hvorfor producenterne også har haft travlt med at positionerne sig i markedet.

Alle tre selskaber har dog sat listeprisen for deres lægemidler på 575 dollar per måned eller 6900 dollar på år. PBM'erne har dog i de sidste par år været væsentligt mere aggressiv i forhold til at få priserne på produkterne ned inden de når forbrugerne, hvilket også danske Novo Nordisk har mærket på insulinområdet.

Som sådan må det forventes, at Eli Lilly og Amgen har været villig til at tilbyde Express Scripts væsentligt større rabatter, end Teva har. Analytikere ved Leerink har tidligere sagt, at det måttes forventes, at producenterne skulle give mindst 30 pct. i prisnedslag for at blive dækket.

Eli Lillys migrænemiddel klar til USA efter juridisk sejr over Teva

Teva er blevet 57 mia. kr. mere værd under Kåre Schultz

Dansk topforsker bag medicinalgiganters revolutionerende migrænemedicin 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier