MedWatch

Eli Lillys migrænemiddel klar til USA efter juridisk sejr over Teva

Teva lykkedes ikke med at stoppe Eli Lillys migrænemiddel Emgality ved domstolene i USA, og dermed er midlet klar til markedet efter også at have fået sundhedsmyndighedernes godkendelse.

Foto: /RITZAU/AP/Michael Conroy

Torsdag var en god dag for Eli Lilly, der ved dagens afslutning kunne konstatere, at dets lægemiddel Emgality (galcanezumab) nu er klar til det amerikanske marked.

Torsdag besluttede en føderal domstol nemlig at afvise et søgsmål fra Teva, der mente, at Eli Lilly med Emgality havde krænkte et af Tevas patenter, hvorfor midlet ifølge den israelsme medcinalvirksomhed ikke burde kunne lanceres på det amerikanske marked, skriver Reuters.

Efter den juridiske sejr kunne Eli Lilly dermed annoncere, at de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA havde godkendt lægemidlet til anvendelse på det amerikanske marked, hvor det ifølge Reuters vil blive lanceret til en pris af 575 dollars om måneden.

Emgality tilhører - sammen med Tevas Ajovy og Amgen og Novartis' Aimovig - en helt ny klasse af lægemidler, der virker ved at blokere signalstoffet CGRP, der findes rundt om hjernens blodkar og desuden kunne frisættes i forbindelse med et migræneanfald.

Midlerne, der gives som månedlige injektioner, er de første lægemidler, der er udviklet specifikt til behandling af migræne, og tidliere behandlinger har hovedsagligt bestået af lægemidler udviklet mod enten til forhøjet blodtryk eller epilepsi.

Udviklingen af midlet er baseret på forskning udført af den danske professor, overlæge i neurologi og stifter af Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet i Glostrup, Jes Olesen.

Teva får godkendt nyt migrænemiddel i USA

Antistofbehandling mod migræne tættere på europæiske patienter

Dansk topforsker bag medicinalgiganters revolutionerende migrænemedicin 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier