MedWatch

Novo Ventures poster penge i fransk biotekselskab

Et fransk biotekselskab med speciale i endokrinologiske og metaboliske sygdomme har rejst en halv mia. kr. fra en række investorer, som blandt andet tæller Novo Ventures.

Foto: Novo Holdings / PR

Franske Alizé Pharma 3 har fået held med at skaffe sig 67 mio. euro (500 mio. kr.) i en serie A-investeringsrunde, der tæller en række prominente spillere, herunder Novo Ventures. Omend det er den hollandske fond LSP, som har ført an.

Alizé fokuserer på sjældne endokrinologiske og metaboliske lidelser, og den halve mia. skal bruges til at skubbe selskabets to hovedaktiver frem i udviklingen samt udbygge selskabets kontorer i Lyon og etableringen af et datterselskab i Boston.

Pipelinen tæller AZP-3601, der startede sit liv på Massachusetts General Hospital i Boston, og er tiltænkt behandling af hyperparathyreoidisme, som kan føre til for høje calcium niveauer i kroppen. Andet hovedprodukter erAZP-3404, som skal bruges i behandlingen af alvorlig insulinresistens. Sidstnævnte har selskabet indlicenseret fra University of North Carolina og University of Maine.

Begge midler skulle efter planen nå frem til klinikken i 2020, og hos Novo Ventures er man begejstret for de to kerneprogrammer.

"Begge programmer er forankret i stærk videnskab og har potentialet til at transformere livet for patienter med de her sjældne endokrinologiske lidelser. Og med et erfarent ledelsesteam, tilstedeværelse i både Europa og USA samt støtte fra et stærkt, internationalt investorsyndikat, har Alizé Pharma 3 helt klart nøgleingredienserne til at gennemføre sine planer," siger Jørgen Søberg Petersen, som er partner hos Novo Ventures, i en pressemeddelelse.

Endelig skal pengene også kunne gå til at udbygge pipelinen med tilkøb fra andre selskaber eller universiteter.

Det komplette investorsyndikat tæller udover LSP og Novo Ventures også Kurma Partners, Orbimed, Pontifax, Partners Innovaton Fund, Innobio, samt de allerede eksisterende investorer Sham Innovation, Santé /Turenne Capital, Crédit Agricole Création og TAB Consulting.

Novo-ejers chef tilfreds med 1 pct. afkast: "Det har jeg ikke tænkt mig at reagere på"

Fejlslagen Novo Ventures-investering skifter navn og fokus 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier