MedWatch

Novo Nordisks pillepartners aktie er steget 3300 pct. på halvandet år

Biotekselskabet Emisphere, som har opfundet den pilleteknologi, Novo Nordisk bruger til sin diabetespille, er blevet en sand kursraket på aktiemarkedet i takt med Novo Nordisks fremskridt.

Novo Nordisks diabetespille, oral semaglutid, er bygget på teknologi fra Emisphere. Foto: Novo Nordisk/PR

Den gamle kliché om præsten og degnen er højaktuel for det amerikanske biotekselskab Emisphere, som er ude i et aktieeventyr takket være Novo Nordisk.

Emisphere har udviklet en pilleteknologi ved navn salcaprozat sodium – også kaldet Snac – som Novo Nordisk bruger til sin diabetespille, oral semaglutid.

I takt med, at diabetespillen er kommet tættere og tættere på godkendelse, senest med ansøgninger til FDA og EMA i marts og april, er Emispheres aktie steget i raketfart.

På halvandet år er Emisphere-aktien således steget 3364 pct., altså mere end en 34-dobling.

Det skyldes Novo Nordisk: I hele den periode har Emisphere udelukkende udsendt pressemeddelelser, der omhandler Novo Nordisks fremskridt, med undtagelse af en forbrugerpris, som et af selskabets produkter vandt i maj sidste år.

I april 2018, da Emisphere udvidede sin udviklingsaftale med Novo Nordisk og fik 43 mio. kr. i kassen, steg selskabets aktie efterfølgende 225 pct.

En aktie i Emisphere koster fredag 10,05 dollar.

Novo Nordisk tester næste generation af GLP-1 i tabletform

Forskningschef om Novos diabetespille: "Jeg var sikker på, det ville få mig fyret"

Biotekaktie stiger 225 pct efter nyt samarbejde med Novo Nordisk

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier