MedWatch

Biotekaktie stiger 225 pct efter nyt samarbejde med Novo Nordisk

Amerikanske Emisphere har for alvor fået medvind på aktiemarkedet, efter at virksomheden for lidt over to uger siden kunne løfte sløret for en udvidelse af et partnerskab med Novo Nordisk.

Amerikanske Emisphere samarbejder med Novo Nordisk om at udvikle diabetesmidler i pilleform, som blandt andet skal trumfe brugen af insulinpenne. | Foto: Novo Nordisk

Det amerikanske biotekselskab Emisphere oplever lige nu effekten af at samarbejde med Danmarks største medicinalselskab.

Siden Emisphere i slutningen af april kunne afsløre, at selskabet har udvidet sin samarbejdsaftale med Novo Nordisk, som skød 43 mio. kr. i selskabet, er den amerikanske aktie steget med raketfart.

225 pct. er aktien steget - hvilket betyder mere end en tredobling af selskabets værdi.

Emisphere og Novo Nordisk samarbejder om at udvikle den pilleteknologi, som Novo Nordisk blandt andet bruger til blockbusterhåbet oral semaglutid.

I år er der landet flere positive nyheder om oral semaglutid, blandt andet den 22. februar, hvor Novo Nordisk kunne melde om positive resultater af et fase 3-studie med midlet. Samme dag steg Emisphere-aktien med 15 pct.

De to selskaber samarbejder også om at udvikle insulin i pilleform, mens Emisphere også leverer teknologien til at udvikle fire pilleversioner af uspecificerede, lovende Novo Nordisk-midler mod diabetes og fedme.

Det er den sidstnævnte aftale, som Novo Nordisk udvidede i april. Den aftale kan samlet set sende 1,65 mia. kr. fra Novo Nordisks pengekasse i retning af Emisphere afhængig af forskellige milepæle.

Siden årets begyndelse er Emispheres aktie nu steget med 520 pct.

Novo udvider amerikansk samarbejde om piller mod diabetes og fedme

Novo Nordisk lander positive resultater i første fase 3-studie med diabetestablet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier