MedWatch

Efter ny aktienedtur: Teva er nu blot fjerdemest værdifulde selskab i Israel

Børsderouten fortsætter for israelske Teva og dets danske topchef Kåre Schultz. Efter et nyt dyk i markedsværdien søndag er selskabet, der tidligere var det suverænt største i Israel, nu blot det fjerdemest værdifulde selskab i landet.

Foto: /Ritzau/Cecile Smetana/

Danske Kåre Schultz blev ansat af den israelske generikakæmpe Teva i efteråret 2017 for at få vendt skuden i selskabet, der var presset både i sin reelle forretning og på aktiemarkedet.

Og mens der er tegn på forbedring i forretningen på baggrund af den omfattende spareplan, den danske direktør har været med til at lancere, så har markedet ikke fået større tiltro til aktien - tværtimod.

Fredag dykkede selskabets aktie på børsen i New York til det laveste niveau siden årtusindeskiftet, og søndag fortsatte nedturen for aktien på børsen i Tel Aviv, hvor den også er noteret.

Søndag er normal arbejdsdag i det jødiske land, og her handlede investorerne Teva-aktien ned med 7,38 pct.

Det skriver det lokale erhvervsmedie Globes.

Dermed har aktien tabt 87 pct. af sin værdi siden et højdepunkt i juli 2015, inden selskabet opkøbte generikaforretningen Actavis for 40 mia. dollar - et opkøb, man stadig kæmper med en stor gældsbyrde fra.

Inden det opkøb lød markedsværdien på næsten 70 mia. dollar, og nu er den nede på 9,5 mia. dollar, skriver Globes.

Så fra at have været den suverænt største virksomhed i Israel er Teva nu blot den fjerdestørste børsnoterede virksomhed, da man er blevet overhalet af Nasdaq-noterede Check Point Software Technologies og Israels to største banker, Bank Laumi og Bank Hapoalim, der begge er noteret på børsen i Tel Aviv, skriver mediet.

Den omfattende børsderoute for Teva i den seneste tid hænger uløseligt sammen med retssager, som selskabet er blevet en del af i USA.

Teva i 19-årig bund efter dyrt forlig 

Teva betaler 560 mio kr for at lukke amerikansk retssag om dødelig epidemi 

Kåre Schultz afviser anklager mod Teva 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier