MedWatch

EQT og arabisk investor er på vej til at købe Nestlés hudplejedivision for 68 mia kr

Den schweiziske fødevarekæmpe Nestlé er på vej til at sælge sin afdeling for medicin mod hudsygdomme for små 68 mia. kr. Køberen er kapitalfonden EQT og Abu Dhabis oliefond.

Foto: PR/Nestlé

Den schweiziske storkoncern Nestlé, der nok er bedst kendt som en af verdens største fødevareproducenter, er på vej til at sælge sin division for lægemidler mod hudsygdomme, Nestlé Skin Health. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Man ligger således netop nu i eksklusive forhandlinger med et konsortium anført af den svenske kapitalfond EQT og et datterselskab til Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), der er fonden for hovedstaden til det olierige land Forenede Arabiske Emirater.

Værdien af handlen vil ifølge partnerne være omkring 10,2 mia. schweiziske franc, eller små 68 mia. kr., og selvom forhandlingerne stadig pågår, så lyder det som en 'done deal'.

Partnerne skriver, at transaktionen er betinget af konsultation med medarbejdere og godkendelse fra myndighederne, men man regner med, at handlen går igennem i andet halvår af 2019.

Nestlé Skin Health bygger på dermatologiselskabet Galderma, der blev oprettet i 1981 som en joint venture mellem Nestlé og den franske kosmetikkæmpe L'Oreal. I 2014 købte Nestlé dog sin partner ud og omdøbte selskabet.

EQT og dets medinvestorer vil ændre navnet på selskabet tilbage til Galderma og bygge videre på den "nuværende retning" for selskabet samt øge væksten, oplyser de.

Det skal ske ved at trække på EQT's store erfaring med investering i life science-sektoren, hvor man i den nuværende portefølje finder selskaber som danske Fertin Pharma, svenske Karo Pharma, rehab-kæmpen Ottobock og høreapparatkoncernen WS Audiology, der er en fusion mellem danske Widex og rivalen Sivantos.

Nestle Skin Health beskæftiger mere end 5000 medarbejdere på verdensplan og omsætter årligt for 2,8 mia. franc (18,6 mia. kr.). Selskabet opererer i Norden gennem datterselskabet Galderma Nordic, der blev grundlagt i 1999 og har hovedkvarter i Uppsala i Sverige samt kontorer i Danmark, Finland og Norge.

Koncernen sælger både æstetikprodukter, håndkøbsmedicin og receptpligtige lægemidler mod hudsygdomme.

Medie: Kapitalfond overvejer at købe Convatec 

Widex genoptager kæmpefusion: Sender ny ansøgning til EU 

Kapitalfond øger bud på svensk medicinalselskab 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier