MedWatch

Medie: Kapitalfond overvejer at købe Convatec

Den svenske kapitalfond EQT overvejer at byde på den pressede medicovirksomhed Convatec, som Novo Holdings ejer 20 pct. af, skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

Christian Sinding, adm. direktør i kapitalfonden EQT, som rygtes interesseret i medicoselskabet Convatec. | Foto: EQT

Skal man tro den svenske erhvervsavis Dagens Industri, så har flere kapitalfonde, heriblandt svenske EQT regnet på muligheden for at opkøbe den pressede Coloplast-konkurrent og Novo-investering Convatec.

Dagens Industri skriver baseret på anonyme kilder, at EQT har overvejet et fuldstændigt opkøb af britiske Convatec, hvis aktie er mere end halveret siden toppen i 2017 efter flere skuffende regnskaber.

I Convatecs ejerkreds sidder blandt andet Novo Holdings, som har tabt milliarder på sit ejerskab af cirka 20 pct. af aktierne i selskabet.

Convatecs aktie stiger 7 pct. på nyheden.

Det ville ikke være første gang, at EQT gør indtog i life science-branchen. Kapitalfonden ejer i forvejen den danske producent af nikotintyggegummi Fertin Pharma og den svenske medicinalvirksomhed Karo Pharma, der har den danske milliardær og biotekchef Bo Jesper Hansen som bestyrelseformand.

Convatec ansatte mandag en ny adm. direktør efter to år med støt nedgang. I kølvandet på selskabets skuffende årsregnskab i februar var selskabets nuværende bestyrelsesformand, Rick Anderson, klar i mælet om de problemer, som Convatec har lidt under.

"Vores eksekvering har svigtet os for mange gange, og som resultat har vi præsteret under vores konkurrenter, og vi har for mange produkter, som mister markedsandele eller er forældede," sagde han og fortsatte:

"Vi er tilstede i for mange geografier, hvor vi har et lavt udbytte, og derudover fejler vi i at bringe nye og innovative produkter til markedet. Alt dette har ført til, at vi underpræsterer, og at vi misser vores mål."

Convatec henter ny topchef og skifter ud i bestyrelsen

Convatec har kostet Novo-ejer 4,7 mia kr: Investormøde var en timelang selvransagelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier