MedWatch

Jeff Bezos og Bill Gates donerer millioner til nye håb inden for Alzheimers-diagnostik

Verdens to rigeste mennesker har doneret 100 mio. kr. til en nyoprettet fond, som skal støtte projekter, der søger nye måder at diagnosticere Alzheimers sygdom.

Jeff Bezos, stifter af Amazon og verdens rigeste mand. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Susan Walsh

Markante økonomiske kræfter gør nu et forsøg på at skubbe forskningen inden for medicinske behandlinger mod den vanskelige Alzheimers sygdom fremad.

Verdens to rigeste mennesker, Amazon-stifter Jeff Bezos og Microsoft-stifter Bill Gates, har doneret 100 mio. kr. til en fond, som skal bruges til at støtte projekter, der udvikler nye måder at diagnosticere Alzheimers sygdom på.

Det skriver branchemediet Biospace.

Fonden er placeret i regi af nonprofit-organisationen Alzheimer's Drug Discovery Foundation, som er stiftet af familien bag kosmetikkoncernen Estée Lauder. Selve fonden har fået navnet Diagnostics Accelerator.

Med Jeff Bezos og Bill Gates' seneste donation lyder fondens samlede midler nu på 330 mio. kr.

De penge skal gå til at udvikle nye tests, som kan diagnosticere Alzheimers, før der viser sig symptomer. Håbet er, at det kan føre til bedre behandlinger mod Alzheimers sygdom, som historisk set har besejret den ene lægemiddelkandidat efter den anden. Senest var det Biogen og Eisais store Alzheimers-håb aducanumab, som i marts fejlede i fase 3.

"Det er svært at overdrive, hvor vigtigt det er at finde en pålidelig, fornuftigt prissat og nemt anvendelig diagnostik i kampen mod Alzheimers," skriver Bill Gates i et opslag på sin blog.

Den nye Alzheimers-fond er åben for både biotekselskaber, digitale sundhedsfirmaer, universitetsforskere og nonprofitorganisationer.

Biogen skrotter lægemiddelkandidat mod Alzheimers - aktien falder 29 pct 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier