MedWatch

Medie: Martin Shkreli styrer medicinalfirma fra fængslet med indsmuglet telefon

Ifølge The Wall Street Journal trækker Martin Shkreli stadig i trådene i sit medicinalfirma, selvom han sidder i fængsel.

Martin Shkreli (tv.) er her fotograferet i maj 2017 med sin advokat, Benjamin Brafman, på vej i retten i New York. Han blev senere idømt syv års fængsel for at have svindlet to hedgefonde. | Foto: Ritzau Scanpix/AP Photo/Seth Wenig

Martin Shkreli, som blev verdensberømt og berygtet for at hæve prisen på et lægemiddel med 5000 pct., lader ikke en fængselsdom afholde ham fra jobbet som medicinaldirektør.

Det skriver The Wall Street Journal, som på baggrund af anonyme kilder rapporterer, at Martin Shkreli fortsat styrer sit medicinalfirma bag tremmerne gennem en indsmuglet smartphone.

For eksempel skriver erhvervsmediet, at Martin Shkreli tidligere på året ringede til firmaets adm. direktør fra fængslet for at fyre ham, men dog endte med at suspendere ham i stedet.

Ifølge The Wall Street Journal er det amerikanske forbundspoliti FBI i færd med at undersøge Martin Shkrelis rolle og indflydelse i firmaet og har i den forbindelse udspurgt flere af firmaets ansatte.

Martin Shkrelis firma gik tidligere under navnet Turing Pharmaceuticals, så Vyera Pharmaceutical og hedder i dag Phoenixus.

I 2015 købte han igennem firmaet den eneste markedsførte version af det 50 år gamle haresygemiddel daraprim og hævede midlets pris med 5000 pct. fra 13,5 dollar til 750 dollar. Manøvren førte til ramaskrig i USA, og Martin Shkrelis ansigt blev et næsten universelt symbol på grådighed og kompromisløs profitjagt i medicinalindustrien.

En talsmand for det amerikanske fængselsvæsen siger som svar på historien i The Wall Street Journal, at fængselsvæsenet "fortsat tackler problemet med smuglervarer i vores fængsler, herunder indsmuglede mobiltelefoner."

Martin Shkreli blev i marts sidste år idømt syv års fængsel for at have svindlet to hedgefonde i en sag, der intet havde at gøre med den prisstigning, som gjorde ham ringeagtet verden over. Han afsoner sin dom i Fort Dix i New Jersey.

Martin Shkreli blev dømt, men hans pille blev aldrig sat ned i pris

Martin Shkreli roser svensk biotekselskab i skriverier fra fængslet 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier