MedWatch

Bavarian åbner op for andre selskaber på sin nye fyldefabrik

Når Bavarian Nordic indvier sin nye fyldefabrik i 2021, kan den danske virksomheds vacciner få selskab af andre medicinalselskabers produkter, for Bavarian åbner nu officielt op for at lave kontrakt-produktion på fabrikken.

Foto: Bavarian Nordic

I al stilhed har Bavarian Nordic åbnet op for et nyt forretningsben i virksomhed, nemlig kontraktproduktion, eller CDMO.

Selskabet har oprettet en særskilt hjemmeside, hvor driftschef Henrik Birk i en video taler om at man udvider forretningen med CDMO-kapacitet på baggrund af selskabets 25 år lange erfaring med at arbejde med levende virusser og vacciner.

Ifølge videoen kan Bavarian Nordic tilbyde sine tjenester i 2020, hvilket falder sammen med færdiggørelsen af selskabets nye fyldefabrik, der ligger i forlængelse af de eksisterende faciliteter i Kvistgård syd for Helsingør.

Hos Bavarian Nordic ønsker man ikke at kommentere på dette nye forretningsben overfor MedWatch, men det er ikke første gang, at Bavarian Nordic har luftet ideen om, at andre selskaber kunne få adgang til den nye fyldefabrik.

Der blev faktisk allerede henvist til disse planer helt tilbage fra annonceringen af byggeprojektet i september 2017. Dengang lød det ganske kortfattet, at udover at holde kontrollen med hele produktionscyklussen for sine egne produkter, så betød fabrikken også, at Bavarian ville få "potentialet for at tilbyde disse services til tredjeparter i fremtiden".

Primært til egne produkter

Og i forbindelse med at Bavarian Nordic optog et nyt lån fra den europæiske investeringsbank, EIB, i august 2018, hintede Bavarians topchef Paul Chaplin igen om muligheden for at åbne fabrikken for eksterne kunder.

"Vi bygger primært fabrikken til vores egne produkter, først Imvamune og senere også til vores senere pipelineprodukter, eksempelvis vores RSV-vaccine, men vi bygger jo faciliteter med stor kapacitet, så hen ad vejen kan der måske også være potentiale for at lave nogle ting for vores eksisterende partner Janssen eller andre selskaber," lød det dengang.

Med Janssen arbejder Bavarian Nordic med fire forskellige sygdomme, HIV, HPV (human papillomavirus), hepatitis B og ebola.

Af egne produkter det først og fremmest Bavarian Nordics koppevaccine Imvamune som skal tage pladsen i den nye fyldefabrik. Her er den primære kunde den amerikanske regering, som bruger vaccinen i sit forsvar mod bioterrorisme. Selskabet har dog også et par andre vacciner i pipelinen, hvor af den mest prominente er en vaccine mod luftvejsvirussen RSV, der afventer at gå i fase 3, samt en række tidligere produkter, som derfor er langt fra en potentiel masseproduktion.

Den nye fyldefabrik 20-dobler Bavarian Nordic nuværende produktionskapacitet.

Bavarian-chef: Lån på 223 mio giver os større fleksibilitet

Bavarian Nordic fuldender rekruttering til fase 2-forsøg

Bavarian scorer ny milliardordre på sin koppevaccine i USA

Bavarian og andre RSV-udviklere bevæger sig i ukendt territorium

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier