MedWatch

Bavarian Nordic fuldender rekruttering til fase 2-forsøg

Et klinisk forsøg med Bavarian Nordics immun-onkologiske vaccine BN-Brachyury mod en sjælden kræftsygdom er nu fuldt rekrutteret, oplyser selskabet.

Foto: Betina Garcia/Scanpix

Biotekselskabet Bavarian Nordic har hurtigere end forventet fundet det ønskede antal patienter til første del af et fase 2-forsøg, hvorfor rekrutteringen nu indstilles.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse fredag.

I forsøget skal cancerimmunterapikandidat BN-Brachyury afprøves som eksperimentel behandling hos i første omgang ti patienter med fremskreden chordoma, en sjælden kræfttype, der forekommer langs rygsøjlen, der er en svær kræfttype at behandle på grund af dens nærhed til og/eller sammenhæng med kritiske strukturer som for eksempel hjernestammen, rygmarven og vigtige nerver og arterier.

De første resultater fra forsøget ventes klar i andet halvår af 2019, og hvis mindst én patient oplever en "meningsfuld objektiv respons", vil forsøget fortsætte blev rekrutteringen af yderligere 19 patienter, oplyser Bavarian Nordic.

Blandt de potentielt 29 patienter i forsøget er målet at konstatere samlet fire tilfælde af objektive respons på behandling med vaccinen.

"Da der ikke findes nogen godkendte lægemidler til behandling af chordoma, er patienterne begrænsede i valget af behandlingsmuligheder til at holde sygdommen i ave, særligt når den er fremskreden. Vi håber at kunne vise, at vores immunterapi kan være med til at forbedre udfaldet for disse patienter og skabe håb for et bedre liv med kræft," udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, i børsmeddelelse.

BN-Brachyury er rettet mod en vigtig indikator for en række almindelige kræftformer, såsom tyktarms-, prostata-, lunge- og triple-negativ brystkræft, samt sjældne kræftformer, såsom chordoma, skjoldbruskkirtelkræft og neuroendokrine tumorer

Bavarian Nordic fik i maj 2018 tildelt amerikansk orphan drug-status til BN-Brachyury til behandling af netop chordoma.

Orphan drug status kan gives til lægemiddelkandidater til behandling af sjældne sygdomme og giver blandt andet skattefordele, ligesom medicinalselskabet ikke skal betale gebyr, når der på sigt søges om markedsføringstilladelse hos myndighederne, og markedseksklusivitet i syv år efter produktgodkendelse.

 

Første patient behandlet med Bavarian Nordics kræftvaccine i nyt studie

Bavarian opnår orphan-drug status for ny kræftvaccine

Bavarian Nordic påbegynder fase 2-studie mod blærekræft

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier