MedWatch

Første patient behandlet med Bavarian Nordics kræftvaccine i nyt studie

Et forsøg med immunterapikandidaten CV301 i kombination med Astrazenecas Imfinzi er indledt med behandlingen af den første patient, der modtager Bavarian Nordics eksperimentelle lægemiddel mod metastatisk tyktarms- eller bugspytkirtelkræft.

Foto: Bavarian Nordic/ PR

En mulig kombinationsbehandling bestående af Bavarian Nordics  eksperimentelle lægemiddel CV301 i kombination med PD-L1-hæmmeren Imfinzi fra Astra Zeneca bliver nu aktivt afprøvet i et fase 2-studie.

Det oplyser det danske biotekselskab i en børsmeddelelse fredag eftermiddag.

Studiet - der er indledt på foranledning af Michael Pishvaian fra hæmatologisk/onkologisk afdeling ved Comprehensive Cancer Center ved Georgetown University Medical Center i Washington, D.C - undersøger den danske immunterapikandidat til behandling af patienter med metastatisk tyktarms- eller bugspytkirtelkræft, der modtager kemoterapi som vedligeholdelsesbehandling.

Det primære effektmål er at bevise forlænget progressionsfri overlevelse, hvilket dækker over perioden, hvor patientens sygdom ikke forværres. Desuden rummer forsøget en række sekundære endemål, herunder objektiv responsrate, samlet overlevelse og sygdomskontrolrate, oplyser Bavarian Nordic.

"Vi er glade for at fortsætte med at vise potentialet for CV301 i forskellige kræftformer og i forskellige kombinationsbehandlinger, særligt i et sygdomsområde, hvor checkpoint-hæmmere alene endnu har til gode at vise signifikant effekt. Kombinationen af en kræftvaccine og en checkpoint-hæmmer kan udgøre en ny tilgang til at bekæmpe kræft i tyktarmen og bugspytkirtlen, som er nogle af de vanskeligste kræftformer at behandle," udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, i meddelelsen.

Forsøget indgør i den serie af forsøg, der aktuelt undersøger vaccinekandidaten i kombination med forskellige checkpoint-hæmmere i en række solide tumorer.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier