MedWatch

Novo-topchef forsvarer høje priser: Vi giver rabatter for over 100 milliarder

Novo Nordisk har fået kritik for høje priser på insulin i USA, men ifølge selskabets topchef skal det også ses i lyset af, der er givet rabatter for 113 mia. kr. til amerikanske medicinindkøbere.

Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk. | Foto: Ritzau Scanpix/ERH/Niels Hougaard

Mens Novo Nordisk kunne konstatere en rekordindtjening på 38,6 mia. kr. 2018, er selskabet nærmest dagligt under kritik i USA, hvor bl.a. politikere og patienter langer ud efter Novo Nordisks høje priser på insulin.

I en artikel i Berlingske lyder det dog fra topchef Lars Fruergaard Jørgensen, at prisstigningerne ikke handler om, at Novo Nordisk skummer fløden på medicinen, men at der gives enorme beløb i rabatter til de amerikanske medicinindkøbere, de såkaldte pharmacy benefit managers (PBM).

"Vi giver 113 mia. kr. i rabat. Det er simpelthen en kuffert med penge, som så bliver videredistribueret. En begrænset del bliver profit hos PBM'erne, men mange af pengene bliver sendt videre," udtalte Lars Fruergaard Jørgensen i forbindelse med dagens præsentation af årsregnskabet, skriver Berlingske.

Han pegede samtidig på, at det vil gå ud over amerikanske patienter i kraft af derse forsikringer, hvis rabatterne, Novo Nordisk giver, bliver droppet.

Novos insulinsalg er trykket, og der er ikke udsigt til forbedringer

Novo Nordisk og Sanofi hæver insulinpriserne i USA trods politisk pres

Amerikanske lovgivere kræver svar om stigende insulinpriser

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier