MedWatch

Amerikanske lovgivere kræver svar om stigende insulinpriser

Demokratiske medlemmer af Repræsentanternes Hus vil have en forklaring fra Novo Nordisk, Eli Lilly og Sanofi på, hvorfor priserne på insulin er steget så meget på det amerikanske marked, som de er.

Foto: /Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Demokratiske medlemmer af Repræsentanternes Hus har onsdag sendt breve til de tre store insulinproducenter, danske Novo Nordisk, amerikanske Eli Lilly og franske Sanofi, hvori de folkevalgte lovgivere kræver svar på, hvorfor priserne på insulin er steget så meget, som de har.

Det skriver CNBC.

"Når patienter ikke får insulin - eller rationerer deres doser - så kan der være tragiske konsekvenser. Som en af de få producenter af insulin i USA er dit selskab i en god position til at kaste lys på disse emner og tilbyde potentielle løsninger," skriver de to politikere, Frank Pallone Jr. og Diana DeGette, til de tre medicinalkæmper.

Frank Pallone Jr. er formand for udvalget for energi og handel i Repræsentanternes Hus, mens Diana DeGette sidder for bordenden i det efterforskende underudvalg.

CNBC har henvendt sig til de tre selskaber, og franske Sanofi har over for mediet bekræftet, at det har modtaget brevet fra de demokratiske politikere.

Demokraterne, der efter årsskiftet har flertallet i huset, efter sidste års midtvejsvalg, har gjort lavere medicinalpriser til en hovedprioritet.

Udgifterne til receptpligtig medicin i USA voksede i 2017 til hele 333,4 mia. dollar. Insulinomkostningerne for patienter i USA er samtidig næsten fordoblet i perioden fra 2012 til 2016 fra 2900 dollar om året til 5700 dollar, skriver CNBC.

Novo Nordisk og konkurrenterne Sanofi og Eli Lilly sidder på 90 pct. af markedet for insulin i USA.

Amerikanske forskere slår alarm over skyhøje insulinpriser  

Amerikanske biohackere har fået nok af høje priser og laver deres egen insulin 

Amerikanere rationerer insulin på grund af prisen 

Novo skruer igen op for lobbyarbejdet: Bruger 26 pct. mere end året før 

21.000 har delt Bernie Sanders' lussing til Novo: "Grådigheden slår amerikanere ihjel" 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier