MedWatch

Novos produktionschef rykker til USA

Michael Hallgren, der har ansvaret for Novo Nordisks store produktionsfaciliteter i Kalundborg, vil fremover have base på den amerikanske østkyst, hvor man nærmer sig afslutningen på opførelsen af en ny stor fabrik til produktion af selskabets nye lægemiddelhåb.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk nærmer sig efterhånden afslutningen på opførelsen af en ny stor fabrik i USA, som man har investeret 2 mia. dollars i, og i den forbindelse rykker produktionsdirektør Michael Hallgren også teltpælene op og flytter over Atlanten.

Det skriver lokalmediet tv-kalundborg.dk.

Michael Hallgren har ansvaret for produktionen af aktive farmeceutiske ingredienser (API) til Novo Nordisks lægemidler til behandling af diabetes og står i spidsen for selskabets store produktionsbase i Kalundborg, som producerer omtrent halvdelen af al insulin i verden.

Traditionelt set har al API-produktion i Novo Nordisk foregået i Kalundborg, men nu skal en del af den produktion placeres ved den nye fabrik i Clayton, North Carolina på den amerikanske østkyst.

"Vi har fra opstart i 2015 og igennem hele projektfasen haft et tæt samarbejde med vores kolleger i USA, og dette intensiveres nu, hvor vi nærmer os, at projektet skal overgå fra byggeprojekt til faktisk produktion. I den forbindelse har jeg fået det samlede ansvar for Novo Nordisk diabetes API produktion i både Clayton og i Kalundborg," siger Michael Hallgren til tv-kalundborg.dk.

Han tilføjer, at han fortsat vil være i Kalundborg en uge hver måned for at deltage i en række interne og eksterne forretningsaktiviteter.

Novo Nordisk oprettede allerede tilbage i 1993 såkaldte finished products-produktionsfaciliteter i Clayton, hvor de senere stadier af produktionen af selskabets diabeteslægemidler til det amerikanske marked foregår. Men i 2015 annoncerede man altså også, at man vil bygge en fabrik til produktion af de aktive ingredienser.

Den skal primært bruges til at producere den nye orale udgave af GLP-1-molekylet semaglutid, som selskabet for nylig har afsluttet et omfattende fase 3-program for og håber at få godkendt til markedsføring i USA i 2020. Det molekyle er allerede lanceret i en injicerbar version under navnet Ozempic.

Den nye fabrik skal også stå klar til brug i 2020 og den vil på sigt skabe 700 arbejdspladser. Novo Nordisk har også bygget produktionsfaciliteter i Måløv nordvest for København, hvor de senere stadier af produktionen af den orale version af semaglutid skal foregå.

Verdens største insulinfabrik skal sikre succes for Novo Nordisks seneste sats 

Novo Nordisk køber ny grund i Kalundborg 

Novo investerer trecifret millionbeløb i amerikansk fabrik og tilføjer stribevis af job 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier