MedWatch

Novo investerer trecifret millionbeløb i amerikansk fabrik og tilføjer stribevis af job

For anden gang i år har Novo Nordisk øremærket et trecifret millionbeløb til at udvide sine produktionsfaciliteter i den amerikanske by Clayton. Med den seneste investering vil der opstå en række nye arbejdspladser ved fabrikken.

Mens Novo Nordisk har haft travlt med at fyre folk i 2018, hvor man vil ende med at fjerne 1300 stillinger på tværs af organisationen, så tilfører Danmarks største medicinalselskab også arbejdspladser.

Og nu er selskabet for anden gang i år klar til at udvide sit produktionsapparat i byen Clayton i delstaten North Carolina på den amerikanske østkyst.

Det skriver Fiercepharma.

En talsperson for Novo Nordisk bekræfter over for mediet, at man vil bruge 22 mio. dollars, eller 145 mio. kr., på at udvide kapaciteten ved sin nuværedne fabrik i Clayton. Det vil skabe 22 nye fuldtidsstillinger. Tilbage i februar annoncerede Novo en investering i fabrikken på 65 mio. dollars, som tilførte 18 nye job.

I Johnston County, som Clayton ligger i, har det såkaldte Board of Commisioners netop godkendt "en syv år lang pakke af økonomiske incitamenter til Novo Nordisks seneste investering", som er den fjerde i området siden 2010.

Der meldes ikke noget om, hvad de incitamenter helst præcis består af.

Ny milliardfabrik under opførelse

Novo rykkede ind i Clayton i 1993, og fabrikken her producerer de færdige produkter til det amerikanske marked. Her arbejder der allerede omkring 1000 produktionsmedarbejdere.

Men medicinalselskabet annoncerede i 2015 også, at man ville investere 2 mia. dollars i en ny fabrik til fremstilling af aktive lægemiddelstoffer (API) til sine diabetespræparater i byen. Den fabrik vil spille en hovedrolle i Novos forsøg på at lancere en oral GLP-1-behandling i de kommende år.

API-fabrikken i USA vil skabe 700 arbejdspladser, når den står klar til brug i 2020, og Novo Nordisk har også bygget produktionsfaciliteter i Måløv nordvest for København, hvor de senere stadier af produktionen af den orale version af selskabets GLP-1-middel semaglutid skal foregå.

Udvidelserne af den eksisterende fabrik i Clayton forventes også færdiggjort i 2020.

Novo spytter trecifret millionbeløb i amerikansk produktionsudvidelse  

Novo Nordisk er tilbage på sporet efter Florence 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier