MedWatch

Denali rykker dybere ind i neurologiske sygdomme med ny aftale

Det amerikanske biotekselskab Denali gør igen udfald mod blandt andet Alzheimers og Parkinsons i en ny aftale, som skal prøve at løse vanskelighederne for lægemidler med at krydse blodhjernebarrieren og komme ind i hjernen.

Foto: Colourbox

Sammen med biotekselskabet Sirion vil amerikanske Denali Therapeutics gøre et forsøg på at få lægemidler til at krydse blodhjernebarrieren.

Der bliver ikke offentliggjort nogen finansielle detaljer omkring aftalen, men selskaberne skal arbejde sammen om at udvikle såkaldte adeno-associeret virusvektor (AAV). Mekanismen i dem skal hjælpe medicin forbi blodhjernebarrieren, og altså gøre det muligt at behandle sygdomme i nervesystemet såsom Alzheimers, Parkinsons og ALS. Samme typer vektorer har eksempelvis Spark Therapeutics brugt til sin genterapi Luxturna, som behandlet arvelig blindhed.

Denali har gjort sig bemærket på biotekscenen i de seneste år for sin stærke profil inden for neurodegenerative sygdomme, og har partnerskaber med en række markante spillere på samme område i farmaindustrien. Blandt andet Sanofi og Takeda er blandt partnerne, og det samme er Genentech, som flere af de ledende kræfter bag Denali kommer fra.

Samtidig er Denali også blevet nævnt som et potentielt opkøbsmål for Lundbeck, der efter et par kliniske fiaskoer har set sig nødsaget til at kigge sig om efter nye veje for at polstre pipelinen og porteføljen.

Sanofi og amerikanske Denali indgår neurologisk milliard-samarbejde

Analytiker: Lundbeck skal i gang med opkøb 

To nye Alzheimers-håb rykker mod klinikken 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier