MedWatch

Ny teknologiplatform skal sætte fart på Novo Nordisks produktion af proteiner

En "digital cellebiologi"-teknologi fra et amerikansk selskab skal nu hjælpe Novo Nordisk med at opdage nye proteiner hurtigere og mere effektivt. Det er et led i en bredere digital transformation i medicinalkoncernen, som annoncerede en lignende aftale tidligere på ugen.

Lars Fogh Iversen, direktør for Global Research Technologies i Novo Nordisk, er begejstret over mulighederne i en teknologiplatform, selskabet har købt adgang til. | Foto: Novo Nordisk/PR

Det amerikanske life science-selskab Berkeley Lights har i denne uge solgt en licens til sin teknologiplatform Beacon Optofluidic til Novo Nordisk.

Danskerne er blot det seneste i en lang række medicinalselskaber, der har valgt at satse på det californiske selskabs teknologi, og alene i 2018 har man allerede fået Novartis, Pfizer, Shire og Sanofi ind i kundekredsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier