MedWatch

Deutsche Bank udnævner Novo Nordisk til favoritaktie - løfter vurdering af Genmab

Novo Nordisk er sammen med Astrazeneca de to bedste aktier at købe i medicinalsektoren, mener storbanken Deutsche Bank. Samtidig har banken løftet sit kursmål for Genmab.

Deutsche Bank har Novo på listen over yndlingsaktier.

Novo Nordisk er en af Deutsche Banks to favoritaktier i medicinalsektoren.

Det fremgår af en brancheanalyse fra banken, der stadig også peger på svensk-britiske Astrazeneca som en oplagt købskandidat i sektoren.

"Novo Nordisk er føjet til vores topliste, da vi ser aktien som undervurderet i lyset af vores forventning om en tilbagevenden til langsigtet vækst drevet af GLP-1-forretningen med højere marginer," skriver Deutsche Bank i notatet.

Selv om presset på insulinpriserne ventes at fortsætte i 2019, vil salget af Novos nye ugentlige GLP-1-middel, Ozempic, vokse så stærkt, at det er muligt at levere midt encifret vækst næste år, vurderer Deutsche Bank

Dertil kommer, at Novo på den længere bane kan se frem mod en ventet lancering i 2019/20 af en pilleudgave af Ozempic ved navn oral semaglutid.

"Vi venter, at investorernes begejstring for Novo-aktien vil vokse i takt med, at vi kommer nærmere en lancering af oral semaglutid og tættere på en periode med stærkere indtjeningsvækst," skriver Deutsche i notatet.

I alt næsten tre fjerdedele af Novos samlede estimerede vækst vil i perioden 2018-2025 komme fra GLP-1-præparaterne, vurderer Deutsche Bank.

Anbefalingen af Novo-aktien er uændret "køb" med et kursmål på 355 kr.

Opjusterer vurdering af Genmab

Samtidig har banken løftet sin anbefaling af et andet dansk medicinalselskab, Genmab, som banken nu foreslår sine kunder at købe, hvor vurderingen tidligere lød på, at kunderne skulle afvente situationen.

"Vi opjusterer Genmab, da vi mener, at den nuværende aktiekurs er godt understøttet af de forventede pengestrømme fra Darzalex, og da vi ser potentiale i forbindelse med, at selskabet leverer varen med sin voksende pipeline," skriver den tyske storbank i et notat.

De seneste data fra studier med Darzalex som førstebehandling i kombination med kræftmidlet Revlimid og hormonpræparatet Dexamethason bør ifølge Deutsche Bank være stærke nok til at sikre, at Darzalex på sigt når et salg på over 7 mia. dollar.

Finanshus: Så meget ville Novo miste, hvis medicinpriserne i USA var som i Europa 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier