MedWatch

Finanshus: Så meget ville Novo miste, hvis medicinpriserne i USA var som i Europa

Amerikanske analytikere har regnet på, hvor meget Novo Nordisk ville miste på omsætningen og indtjeningen, hvis priserne i USA blot var 25 pct. højere end i Europa. "Helt enkelt vil sådan et scenarium være ødelæggende for Novo," skriver han.

Analytikerne hos det amerikanske finanshus Bernstein har sendt en udregning rundt til sine kunder, der bestemt ikke er rar læsning for Novo Nordisk.

Det skriver Børsen.

Finanshuset har sat sig for at undersøge, hvad det ville betyde for Novo Nordisk, hvis de amerikanske medicinpriser faldt til et niveau, der blot er 25 pct. højere end de europæiske priser.

Og billedet er klart: Omsætningen ville falde 18 til 23 pct., indtjeningen ville falde 36 til 45 pct. og den samlede værdi af selskabet ville falde 37 pct.

"Helt enkelt vil sådan et scenarium være ødelæggende for Novo," skriver Bernstein i analysen ifølge Børsen.

Bernstein anser ikke scenariet for at være særlig sandsynligt, men har alligevel lavet udregningen, fordi den amerikanske præsident præsident Donald Trump i snart to år har bebudet, at priserne på medicin i USA skal ned.

I oktober fremlagde han eksempelvis et foreslag, som skal sørge for, at den offentlige sygekasse Medicare betaler samme pris for medicin, som gennemsnittet af 16 andre, udviklede lande gør.

Trump foreslår prishug på medicin: USA skal følge andre landes priser 

Trump vil fjerne statsligt tilskud til visse lægemidler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier