Forgyldt dansk biotekbaby i strid om ledelsen

Ejerne i Afyx Therapeutics, tidligere Dermtreat, som blandt andet tæller Novo Seeds, har gennemtrumfet et ledelsesskifte, som sender stifter Jens Hansen ud af direktionen, en beslutning som nu får ham til at overveje sin fremtid hos selskabet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Afyx Therapeutics, tidligere kendt som Dermtreat, har udmæket sig ved at være målet for en af de største serie A-kapitalrejsninger inden for dansk biotekindustri, men nu er der udbrudt konflikt mellem stifter Jens Hansen og de nye investorer.

Det skriver Børsen.

Konflikten kommer sig af, at Jens Hansen er blevet sat uden for direktionen til fordel for amerikaneren Nishan de Silva, som kom ind i virksomheden tidligere på året. Han skal stå for at opbygge en amerikansk organisation og tiltrække amerikanske investorer, og mens Jens Hansen ikke er uenig med hensyn til den destination, så synes han, at beslutningen er truffet for tidligt. Der er brug for større koncentration af virksomheden, når den kun tæller så få folk.

Hos Novo Seeds, en af selskabets investorer, mener senior partner Stephan Christgau, at Jens Hansen hele tiden har været vidende om planerne.

"Det er altid en lidt følsom situation, når man gør den slags ting. Der var et behov for klarhed, og vi mener egentlig, at der har været klarhed hele tiden, men nu har det i hvert fald resulteret i, at vi meget klart har sat Nishan ind som CEO i både det amerikanske datterselskab og det danske moderselskab. Det, mener vi, er det, der skal til, når selskabet udvikler sig," siger Stephan Christgau.

Jens Hansen er stadig en del af selskabet i bestyrelseskapacitet, men overvejer nu sin rolle i virkosmheden.

Også Keld Søndergaard, nu forhenværende finansdirektør, er ude af ledelesen.

Dermtreat udsætter børsnotering: Jagter ny venturekapital

Dermtreat får ny topchef - stifter bliver forskningschef

Forgyldt dansk biotekbaby afslutter fase 1 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også