MedWatch

Boehringer Ingelheim dropper biosimilærer uden for USA

Tyske Boehringer Ingelheim vil fremover udelukkende fokusere på det amerikanske marked, når man udvikler og indgår aftaler om efterligninger af biologiske lægemidler, de såkaldte biosimilærer.

Foto: Boehringer Ingelheim/PR

Markedet for biosimilærer er for alvor blevet åbnet op i de senere år særligt som følge af, at det store amerikanske marked er blevet åbent land for disse efterligninger af eksisterende biologiske lægemidler.

Og nu har den tyske medicinalkoncern Boehringer Ingelheim annonceret, at man udelukkende vil fokusere på det marked med sin biosimilær-forretning.

Det skriver Biocentury.

Beslutningen betyder, at man vil sløjfe alle sine nuværende udviklingsaktiviteter uden for USA, og en talsperson fra selskabet siger til mediet, at førsteprioriteten nu er den amerikanske lancering af Cyltezo, en biosmilær version af verdens bedst sælgende lægemiddel, Abbvies Humira.

Der er blevet godkendt en lang række biosmilærer af Humira i USA, men Abbvie har indtil videre haft held med at indgå aftaler med de fleste producenter af disse, så man fortsat har sit multimilliard-dollar-marked for sig selv frem til 2023.

Boehringers talsperson siger til Biocentury, at man er "dedikeret til at gøre Cyltezo tilgængelig for amerikanske patienter så hurtig som muligt og i hvert fald før 2023."

Cyltezo blev godkendt allerede i 2017, men Abbvie har trukket Boehringer Ingelheim i retten for at blokere lanceringen af lægemidlet i USA.

Boehringer får grønt lys til biosimilær til Humira  

FDA accepterer ansøgning for ny Humira-efterligning 

Fresenius søger godkendelse til Humira-konkurrent 

Ny kopi af verdens bedst sælgende lægemiddel godkendt i EU 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier