MedWatch

Boehringer får grønt lys til biosimilær til Humira

FDA har godkendt Cyltezo fra Boehringer Ingelheim, der er en biosimilær variant af verdens mest sælgende lægemiddel, Humira fra Abbvie.

Den privatejede tyske medicinalvirksomhed Boehringer Ingelheim har sikret sig den første godkendelse til lægemidlet Cyltezo, der er en biosimilær version af Humira fra Abbvie.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse mandag.

Godkendelsen kommer fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, og dermed er den tyske virksomhed klar til at gøre sin entre på det amerikanske marked for behandling af en række inflammatoriske sygdomme såsom leddegigt, psoriasisgigt og Crohns sygdom.

Selskabet forventer senere i år også et få europæisk godkendelse til lægemidlet.

Presset stiger på Abbvie

Humira er verdens bedst sælgende lægemiddel og har ifølge branchemediet FierceBiotech et årligt, globalt salg på 16. mia. amerikanske dollars, knap 100 mia. kr.

Lægemidlet er dog under et stigende pres fra andre medicinalvirksomheder, der med biosimilære versioner af Humira vil have sin bid af det indbringende marked.

Senest har de europæiske myndigheder godkendt den biosimilære Humira-konkurrent Imraldi fra Samsung og partneren Biogen som sammen med Amgens Amjevita udgør det aktuelle europæiske konkurrence.

Med en række søgsmål flere steder i verden har Abbvie forsøgt at bremse en række biosimilære kopier - blandt andet Imraldi, der tidligere på året dog vandt et juridisk slagsmål i Storbritannien.

Verdens bedst sælgende lægemiddel under pres i EU

Verdens bedst sælgende lægemiddel får skudt patent ned

Abbvies guldæg får yderligere konkurrence i Europa 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier