MedWatch

FDA accepterer ansøgning for ny Humira-efterligning

Endnu en efterligning af verdens bedst sælgende lægemiddel kan være på vej i USA, efter FDA har sagt ja til at evaluere en ansøgning for en biosimilær version fra Novartis-selskabet Sandoz.

Foto: David J. Phillip/AP

En lang række af selskaber har enten fået godkendt eller er i gang med at udvikle biosimilære versioner af verdens bedst sælgende lægemiddel, Humira (adalimumab) fra amerikanske Abbvie. Og nu melder endnu et kopiselskab sig på banen.

Generikaselskabet Sandoz har således indsendt en ansøgning for biosimilær adalimumab til det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, som nu har sagt ja til at kigge på ansøgningen. Det skriver Novartis, som Sandoz er et datterselskab til, i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier