MedWatch

Lundbeck får godkendt lancering af depressionsmiddel i Indien

Brintellix fra danske Lundbeck bliver det første patenterede depressionsmiddel lanceret i Indien, efter de lokale myndigheder har sagt god for behandlingen.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Lundbeck har fået de lokale myndigheders godkendelse til at lancere sit depressionsmiddel Brintellix på det indiske marked.

Det skriver flere medier, herunder Business Standard.

Brintellix bliver ifølge Business Standard det første patenterede middel mod depression på markedet i Indien.

I forbindelse med godkendelsen skal Lundbeck have udtalt, at selskabet planlægger at bringe flere patenterede produkter fra sin internationale pipeline til det indiske marked, hvor medicinalselskabet har været tilstede siden 2002.

Ifølge Business Standard har det indiske marked for antidepressiver en estimeret værdi på 12,5 mia. rupee (1,09 mia. kr.) om året. Omkring 18 pct. af den del af verdensbefolkningen, som estimeres til at lide af depression, lever i Indien, skriver mediet.

Lundbeck søger om japansk godkendelse til depressionsmiddel

Ny Lundbeck-chef har første arbejdsdag: Her er hendes største udfordringer

Lundbeck rejser kritik af nye retningslinjer fra FDA

Forsiden lige nu

Immunterapi fra Roche øger overlevelsen hos patienter med brystkræft

Immunterapien Tecentriq fra Roche har for første gang nogensinde kunnet fremvise effekt i behandlingen af patienter med såkaldt triple-negativ brystkræft. De nye studieresultater giver et fingerpeg om immunterapiens mulige potentiale som en forebyggende behandling til patienter med tidlig brystkræft, vurderer overlæge.

Lundbeck vil slå konkurrenter med data om seksuel sundhed

Med accept fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder må Lundbeck nu benytte sin antidepressiv Trintellix’ positive effekter på seksuel sundhed i markedsføringen, og det kan give en god konkurrencefordel, mener forskningsdirektør.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier