MedWatch

Lundbeck søger om japansk godkendelse til depressionsmiddel

En registeringsansøgning til de japanske lægemiddelmyndigheder skal bane vejen for depressionsmidlet vortioxetin, som Lundbeck og Takeda sammen står bag.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

På baggrund af blandt andet et fase 3-studie blandt 490 japanske voksne har Lundbeck og partnervirksomheden Takede ansøgt de japanske sundhedsmyndigheder om markedsføringstilladelse til depressionsmidlet vortioxetin, der i Europa og USA kendes som henholdsvis Brintellix og Trintellix.

De samlede resultater fra studiet, der ifølge Lundbeck selv viste postive resultater for vortioxetin sammenlignet med placebo, vil blive præsenteret på et kommende videnskabeligt møde.

I registeringsansøgningen indgår data fra yderligere tre studier, hvoraf to er udført i japan.

"Vores partner Takedas indsending i dag af registreringsansøgningen i Japan er et vigtigt skridt for Lundbeck og Takeda i bestræbelserne for at få vortioxetin ud til patienter i Japan, som lider af depression," udtaler Lundbecks kommercielle direktør Jacob Tolstrup og fortsætter

"Japan er et vigtigt strategisk marked for Lundbeck, og vi ser frem til at samarbejde med det japanske sundheds-, arbejds- og socialministerium i forbindelse med gennemgangen af de fremsendte data."

Lundbecks salg af antidepressivet løb op i knap 1,7 mia. kr. i 2017, der var midlets fjerde år på markedet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier