MedWatch

EMA godkender femte biosimilær version af Humira

Det europæiske lægemiddelagentur EMA har godkendt Mylans middel Hulio, som er en biosimilær version af megasællerten Humira, hvis patent udløber i oktober.

EMA har godkendt en femte biosimilær version af Abbvies Humira, og der er dermed lagt op til hård konkurrence, når midlets patent udløber. | Foto: /Ritzau/AP/Frank Augstein

Der er rift om at få en bid af kagen, når Abbvies europæiske patent på inflammationsmidlet Humira, der er verdens bedst sælgende lægemiddel, udløber den 16. oktober.

Det amerikanske medicinalselskab Mylan har netop fået godkendt en biosimilær version af Humira med navnet Hulio, som er udviklet i samarbejde med japanske Fujifilm Kyowa Kirin Biologics.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hulio er den femte biosimilære version af Humira, som nu er godkendt i Europa.

Også Amgen, Novartis, Samsung Bioepis og Boehringer Ingelheim har fremstillet biosimilære versioner af Abbvies megasællert.

Humira solgte for 116 mia. kr. i 2017.

Mylan skriver i en pressemeddelelse, at selskabet er "meget tilfreds" med godkendelsen af Hulio, og at det biosimilære middel vil blive lanceret på dagen, hvor Humiras patent udløber - den 16. oktober.

Da biologiske lægemidler som Humira er baseret på levende organismer, kan man ikke fremstille identisk kopimedicin af dem. I stedet fremstiller man biosimilære midler, som er tilnærmelser, der ikke må have nogen klinisk betydningsfulde forskelle sammenlignet med det originale lægemiddel.

I USA har Abbvie af flere omgange forsvaret sine fremtidige markedsandele ved at indgå specialaftaler med de virksomheder, der har produceret biosimilære versioner af Humira, men i Europa kan selskabet fortsat forvente at blive belejret i midten af august.

Samsung skruer op for sit sats på biologiske og biosimilære lægemidler 

Abbvie forsinker biosimilær konkurrent til storsællert indtil 2023 med ny aftale 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier