MedWatch

Samsung skruer op for sit sats på biologiske og biosimilære lægemidler

Det koreanske Samsung-konglomerat vil satse yderligere på at udvikle biologiske lægemidler og fremstille biosimilære lægemidler som del af en ny investeringsplan til 145 mia. kr.

Laboranterne fra Samsung-konglomeratets biosimilære forretning, Samsung Bioepis, er blandt andet lykkedes med at udvikle biosimilære versioner af blockbustere fra Abbvie og Roche. | Foto: Samsung Bioepis

Samsung er i forvejen godt på vej til at etablere sig selv som en alvorlig spiller på markedet for biologiske og biosimilære lægemidler, og nu er det koreanske konglomerat klar med en investeringsplan, der skal forstærke selskabets position yderligere.

Samsung vil investere 145 mia. kr. over de næste tre år i biologiske lægemidler, kunstig intelligens, 5G-mobilnetværk og elektroniske dele til biler, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Konglomeratet angiver ikke, hvor mange milliarder, der vil gå til hvert forretningsområde.

Til gengæld skriver selskabet, at det har oplevet "stor vækst" inden for biologiske lægemidler og at det vil "fortsætte med at investere tungt i forretningerne og herunder udvikle og fremstille biosimilære lægemidler for at bekæmpe kroniske sygdomme samt sygdomme, der er svære at kurere."

Samsung-konglomeratet, der i Danmark bedst er kendt for sine telefoner og fjernsyn, udvikler lægemidler gennem selskaberne Samsung Biologics, som blev stiftet i 2011, og herunder den biosimilære producent Samsung Bioepis, som blev stiftet året efter.

Allerede nu har Samsung Biologics opnået en omsætning på ca. 2,6 mia. kr., mens Samsung Bioepis blandt andet er lykkedes med at udvikle biosimilære versioner af Abbvies megasællert Humira og Roches brystkræftmiddel Herceptin.

Biogen køber op for 4,5 mia i Samsung-partnerskab om biosimilære midler

Roche får endnu en biosimilær konkurrent til multiblockbuster

Abbvie forsinker biosimilær konkurrent til storsællert indtil 2023 med ny aftale 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier