MedWatch

Lægemiddelstyrelsen beroliger: Forurenet blodtryksmedicin har ikke ført til kræft

Den blodtrykssænkende medicin med aktivstoffet valsartan, som Lægemiddelstyrelsen i lighed med EMA og FDA for nylig trak tilbage efter påvist forurening, har ikke ført til flere tilfælde af kræft i Danmark end normalt, slår Lægemiddelstyrelsen fast. Chefen for styrelsens enhed for Lægemiddelovervågning påpeger dog, at der er behov for flere studier.

Forurenet valsartan har indtil videre ikke medført øget forekomst af kræfttilfælde i Danmark | Foto: Esben Salling / Ritzau Scanpix

Der er ikke fundet øget forekomst af kræft hos personer, der været behandlet med den blodtrykssænkende medicin, valsartan, der på grund af risiko for forurening blev trukket tilbage i juli 2018.

Det viser en nyt registerstudie, som Lægemiddelstyrelsen sammen med forskere fra Afdeling for Klinisk Farmakologi og Farmaci på Syddansk Universitet, satte i værk, da det kom frem, at medicinen, som blandt andre parallelimportøren Orifarm importerede, indeholdt N-nitrosodimethylamin (NDMA), som ellers ikke skal være til stede.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier