MedWatch

Selskab bag forurenet valsartan laver ny fejl: Kom forkert medicin i pakkerne

Det amerikanske medicinalselskab Camber Pharmaceuticals har doseret forkert i pakker med medicin mod astma og tilbagekalder derfor nu medicinen. Det sker kun kort tid efter skandalen med det blodtrykssænkende valsartan, som Lægemiddelstyrelsen i lighed med resten verden tilbagekaldte på grund af forurening.

Medicinalselskabet Camber Pharmaceuticals er igen havnet i stormvejr, efter at have pakket tabletter med medicin mod astma med medicn mod forhøjet blodtryk. | Foto: /Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Det amerikanske kopiselskab Camber Pharmaceuticals er endnu engang havnet i en prekær sag om et af selskabets lægemidler.

Først var det blodtryksænkende medicin med aktivstoffet valsartan fra Camber Pharmaceuticals, som lægemyndighederne i USA og Europa, FDA og EMA, i lighed med den danske Lægemiddelstyrelse under stor mediebevågenhed tilbagekaldte efter fund af det kræftfremkaldende stof N-nitrosodimethylamin (NDMA) i medicinen – fund, som ifølge EMA har ført til ét ekstra kræftudbrud for hver 5000 patienter, der har taget valsartanen ved maksimum dosis hver dag i syv år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier