EMA trækker kontraktarbejde fra britiske myndigheder

Med cirka seks måneder til  brexit er det europæiske lægemiddelagentur nu i gang med at afslutte alt kontraktarbejde med den britiske regulatoriske myndighed, som tidligere har hjulpet EMA med at evaluere medicinalindustriens godkendelsesansøgninger.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Det er slut med samarbejdet mellem det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og MHRA, Storbritanniens agentur for regulering af lægemidler.

Det skriver Labiotech.

Tidligere har EMA ellers benyttet MHRA på kontraktbasis til at gennemgå 20-30 pct. af dets lægemidler, arbejde til en værdi af 15,6 mio. euro (cirka 100 mio. kr.) per år. Men i år har MHRA kun fået to nye kontrakter af den slags fra EMA, og kommer næppe til at få flere fremover, da der skal være fri tilgængelighed til eksperterne i mindst et år af hensyn til integriteten af evalueringerne.

Meldingen kommer i forlængelse af EMA’s tidligere udsagn om, at agenturet vil drosle ned for dets aktiviteter fra oktober og frem på grund af forberedelserne til brexit og flytningen til Amsterdam.

På grund af det nuværende pres på den britiske administration er det langt fra sikkert, at hullet fra EMA-klontrakterne vil blive udfyldt af staten. Derfor står MHRA til at være underfinansieret i sit arbejde, hvis man skal vedligeholde det nuværende aktivitetsniveau i myndigheden.

Pfizer regner med Brexit-regning på 100 mio dollar

Novo Nordisk opbygger stort lager forud for brexit

ALK opbygger medicinlagre i Storbritannien op til brexit

Britisk regering efterspørger yderligere seks ugers medicinlager  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også