MedWatch

ALK opbygger medicinlagre i Storbritannien op til brexit

Allergikoncernen ALK er i færd med at øge sine lagre i Storbritannien i tilfælde af et brexit uden politisk aftale med EU. Men den begrænsede holdbarhed af nogle produkter skaber bekymring hos selskabet.

Søren Niegel, koncerndirektør for produktion, salg og marketing i ALK. | Foto: ALK

På den anden side af Vesterhavet er allergikoncernen ALK lige nu i færd med at oplagre lægemidler i tilfælde af, at Storbritannien til marts træder ud af EU uden en politisk aftale med unionen.

Det skriver Børsen.

ALK's lagre består især af midler mod græspollenallergi og bi- og hvepseallergi, som kan være livsvigtige for patienter.

"Vi er bekymrede for, hvis det går helt galt, at vi ikke kan få de produkter ind på det engelske marked. Det kan bidrage til produktmangel, og dermed at der er mennesker, der kommer til at lide under det og i værste fald kan komme til at dø," siger Søren Niegel, der er koncerndirektør for produktion, salg og marketing i ALK.

Han er specielt bekymret for adrenalinpennen Jext, som bruges blandt andet ved livstruende overfølsomhedsreaktioner, og som er holdbar i 14 måneder fra ankomsten til Storbritannien.

Derfor er Søren Niegel kraftig tilhænger af, at EU og Storbritannien finder ud af at lande en politisk aftale, som ikke hindrer eksporten af lægemidler til Storbritannien.

ALK om mulig tabletgodkendelse: "Vi kommer til at gøre en forskel"

ALK indsender europæisk ansøgning om vaccine mod træpollenallergi  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier