MedWatch

Rygter om fyringsrunde i Bayer blusser op igen

Først var det den tyske avis Wirtschaftswoche, der skrev det, og nu har Reuters erfaret, at en fyringsrunde er på vej i den tyske storkoncern Bayer.

Foto: /ritzau/AP/Markus Schreiber/

Den tyske storkoncern Bayer, som blandt andet har en omfattende medicinalforretning, overvejer en fyringsrunde og outsourcing af kliniske studier som en del af en gennemgribende gennemgang af sin forskning & udvikling.

Det skriver Reuters, som har talt med unavngivne kilder tæt på selskabet.

Den strategiske gennemgang af F&U-afdelingen i medicinaldivisionen i selskabet vil vare indtil november, og ifølge en kilde er der udsigt til "meget håndgribelige ændringer".

Det har angiveligt allerede fået flere nøglepersoner i bestyrelsen til at blive enige om, at den erfarne personalechef Harrmut Klusik, som skulle forlade selskabet ved udgangen af i år, bør blive lidt længere. Og den beslutning vil blive gjort officiel af hele bestyrelsen i september, skriver Reuters.

Bayer bliver ifølge nyhedsbureauet presset af sine investorer til at købe sig til langsigtet vækst i medicinalforretningen, og den forestående fyringsrunde skal give selskabet økonomisk råderum til at konkurrere med andre store selskaber i forhold til at sikre sig rettigheder til nye innovative behandlinger fra biotekselskaber gennem licensaftaler eller opkøb.

Sådan transaktioner vil dog først blive aktuelle, efter den strategiske gennemgang af forretningen er færdig, skriver Reuters.

Tavshed indtil videre

Det er ikke mere end tre måneder siden, at det tyske magasin Wirtschaftswoche beskrev, hvordan Bayer arbejdede på en fyringsrunde, der kunne koste mere end 1000 arbejdspladser.

Tidligere på året blev det danske medicinalselskab Novo Nordisk i flere danske medier rygtet på vej med en fyreseddel til op mod 3000 medarbejdere.

De rygter gik selskabet senere ud og afviste i forbindelse med sit halvårsregnskab i august, hvor man dog medgav, at der vil komme effektiviseringer og øget outsourcing og offshoring i selskabet, som vil betyde fyringer.

Bayer har indtil videre ikke villet forholde sig til rygterne om en fyringsrunde i de hjemlige og internationale medier. Selskabet aflægger regnskab for andet kvartal onsdag morgen.

Medie: Bayer lægger an til massefyring – flere end 1000 afskedigelser er i vente 

Novo Nordisk arbejder på ny stor spareplan: Tusindvis af job er i fare 

Fruergaard om effektiviseringer i Novo: "Det er klart, at der kommer afskedigelser" 

Novo Nordisk planlægger ikke stor fyringsrunde, men "strukturelle ændringer" og "effektiviseringer" 

Novo Nordisk fyrer over 100 ansatte i Japan 

Novo Nordisk afviser: Vi har ikke nedlagt 500 stillinger i år 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier