MedWatch

Medie: Bayer lægger an til massefyring – flere end 1000 afskedigelser er i vente

Det tyske medicinalselskab Bayer reorganiserer og strømliner internt, og det betyder fyringer af flere end 1.000 af selskabets ansatte, erfarer tysk medie.

Bayer nedlægger stillinger som følge af en strømnlining i selskabets forskningscentrer i Wuppertal, Tyskland. | Foto: Bayer/ PR

Den tyske storkoncern Bayer har gang i hidtil hemmeligholdte planer om at strømline sin 8.000 mand store F&U-afdeling, og herunder tage et kritisk blik på det enorme forskningscenter i Wuppertal, Tyskland, hvorunder F&U-afdelingen hører.

Rationaliseringsprocessen kommer til at koste flere end 1.000 ansatte deres job, erfarer det tyske lokalmedie Wirtschafwoche.

Under det kryptisk klingende kodenavn, ’Super Bowl’, skulle ledelsen i Bayer lige nu være ved at lægge sidste hånd på besparelsesplanerne, der ifølge det tyske medie bliver meldt officielt ud indenfor de næste to uger.

En talsmand fra Bayer fortæller til branchemediet EndpointNews, at Bayer ”løbende ser på dets produktivitet og effektivitet”, men at man derudover ingen kommentarer har til de verserende rygter.

Sammenlagde for nyligt F&U under et tag

Den formodede fyringsrunde kommer kun kort tid efter, at Bayer tilbage i november sidste år valgte at samle sine F&U-aktiviteter fra henholdsvis den tidlige forskning og de senere stadier af lægemiddeludvikling under ét tag.

Tidligere var de adskilt i divisionerne Development og Drug Discovery, men med en kombineret afdeling for begge områder, skulle det blive muligt ”gnidningsfrit at styre alle de vigtige aktiviteter i selskabets forskning og udvikling”, som det dengang lød i en meddelelse.

Jörg Möller, der tidligere havde ansvaret for de senere stadier af Bayers lægemiddeludvikling, har fra og med 1. januar 2018 stået i spidsen for det samlede F&U-hold, og var desuden blandt fortalerne for en beslutning om i 2017 markant at øge udgifterne til forskning og udvikling.

Det er blandt andet kommet til udtryk ved at indgå i et potentielt milliardsamarbejde med det mindre amerikanske biotekselskab Loxo Oncology, der fokuserer på udvikling af kræftmedicin, og en tilsvarende med de japanske peptideksperter fra PeptiDream. Sidstnævnte aftale kan løbe op 7 mia. plus salgsprocenter.

Bayer samler forskning og udvikling

Bayer indgår kræftsamarbejde med mindre fremadstormende biotekselskab

Bayer indgår markant milliardaftale med japanske peptideksperter

Bayer-boss afviser pipeline-problemer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier