MedWatch

Novo Nordisk afviser: Vi har ikke nedlagt 500 stillinger i år

Børsen skriver tirsdag morgen, at Novo Nordisk har nedlagt 500 job indtil videre i år. Men det er ikke tilfældet, oplyser koncernen nu til Ritzau Finans.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

I sin optakt til Novo Nordisks kvartalsregnskab onsdag morgen, skriver Børsen i tirsdagens udgave af avisen, at meldinger om besparelser vil være i fokus, og henviser til, at den danske diabeteskæmpe allerede har nedlagt 500 stillinger indtil videre i år i Danmark, Japan og Kina.

Det passer dog ifølge selskabet ikke.

Over for Ritzau Finans, som har citeret Børsens historie, præciserer Novo Nordisk, at der "er er tale om ca. 40 stillinger i Kina og ved årets udgang cirka 100 stillinger i Japan."

"Ud over stillingerne i Kina og Japan har 250 medarbejdere i Kalundborg desuden fået tilbudt nyt job, da et ældre produktionsanlæg er blevet lukket, oplyser Novo," skriver Ritzau Finans.

Oplysningerne i Børsen kom tilsyneladende fra Martin Parkhøi, medicinalanalytiker i Danske Bank, der er citeret for at sige:

"Vi forventer ikke, at Novo vil igangsætte en større fyringsrunde, men regner med flere, mindre initiativer, hvoraf nogle allerede har fundet sted og ført til en reduktion af ca. 500 job i Danmark, Japan og Kina."

Tidligere på sommeren skrev Børsen på baggrund af anonyme kilder, at Novo Nordisk-ledelsen pønsede på en større spareplan, der i yderste instans kunne koste 3000 arbejdspladser globalt set - oplysninger, som også er givet til Medwatch.

Novo Nordisk har hidtil afvist, at der skulle være konkrete planer om en fyringsrunde af det omfang, men selskabet har dog ved flere lejligheder sagt, at man kigger på alle muligheder for at nedbringe sine omkostninger.

Skal man tro indikationer fra analytikere, som følger Novo Nordisk, ser det da også ud til, at eventuelle fyringer i det danske medicinalselskab vil ske løbende og ikke blive meldt ud - i hvert fald ikke samlet.

Alligevel er de fleste øjne rettet mod eventuelle meldinger om besparelser og nedskæringer, når Novo aflægger sit halvårsregnskab 7.30 onsdag, ligesom eventuelle ændringer i 2018-prognosen og indikationer om forhandlinger med amerikanske betalere for 2019 vil være i fokus.

Novo Nordisk-optakt: Kommentarer om USA-kontrakter er i høj kurs 

Novo Nordisk fyrer over 100 ansatte i Japan 

Fællestillidsmand i Novo Nordisk: "Vi forbereder os på forandringer" 

Novo: Japanske fyringer skyldes prispres - bredere omstrukturering er "sandsynlig" 

Novo Nordisk trodser Trump med prisstigninger 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier