MedWatch

Ablynx' ombejlede blødermiddel klar i Europa

Ablynx-midlet caplacizumab er blevet godkendt til anvendelse i EU under navnet Cablivi. Ablynx blev tidligere på året solgt til Sanofi efter også at have tiltrukket interesse fra Novo Nordisk.

Foto: Ablynx

Det franske medicinalselskab Sanofi har fået godkendt blødermidlet caplacizumab, som Novo Nordisk også havde set sig lun på.

Den Europæiske Union har godkendt midlet, som vil blive markedsført under navnet Cablivi, til behandling af en alvorlig og sjælden blødersygdom kaldet opstået trombotisk trombocytopenisk purpura, skriver Sanofi i en meddelelse.

Cablivi er udviklet af det belgiske selskab Ablynx, som Sanofi nu ejer. Men Novo Nordisk havde gerne set det på danske hænder netop på grund af blødermidlet. Tidligere på året måtte Novo Nordisk dog se sig slået i en budkamp med Sanofi.

Den amerikanske sundhedsstyrelse, FDA, har godkendt en ansøgning til vurdering af Caplacizumab til brug for patienter over 18 år, der oplever et forløb med sygdommen. Sanofi regner med, at FDA kommer med en beslutning 6. februar 2019.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier